fbpx

Klaus Iohannis: Starea de urgență va fi prelungită cu încă o lună

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, după o ședință în care au fost evaluate măsurile luate de autorități pentru gestionarea crizei COVID-19, că va prelungi stare de urgență pentru încă o lună.

Iohannis a spus la finalul întâlnirii avute cu mai mulți membri ai Guvernului că, deși în România nu s-a înregistrat o creștere a numărului de îmbolnăviri precum în alte țări, nu este momentul ca românii să se relaxeze.

„O primă concluzie ar fi că, în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane afectate de epidemie nu a fost așa mare cum am observat de exemplu în state unde avem mulți cetățeni români, mă gândesc la Italia, la Spania. Acest lucru vine din faptul că din timp am luat măsuri foarte ferme. Trebuie să vă avertizez foarte clar: nu este momentul să ne relaxăm”, a spus președintele.

De asemenea, Iohannis a mai anunţat că, în această săptămână, România va primi 2,5 milioane de măşti de protecţie pentru medici, 5 milioane măşti pentru jandarmi şi poliţişti, iar 8 milioane măşti vor ajunge la populaţie. ” Vor veni 500.000 de combinezoane de protecţie pentru medici şi personalul medical”, a adăugat şeful statului.

Totodată, autorităţile au decis ca România să trimită la Milano o echipă formată din 11 medici şi 6 asistenţi medicali.

In 3 minute poți să citești și: Matematic: când se încheie criza și câți morți va avea România!

VIDEO! Modelul coreean explicat în toate detaliile: „Aceasta e știința!”

Facem măști! Români, hai să fim cehi!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0