fbpx

Kovesi, victorie la Bruxelles! E viitorul şef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi a primit susținerea din partea Consiliului EU pentru candidatura sa la funcția de șef al  Parchetului European.

Consiliul UE, în formatul COREPER (ambasadorii statelor membre), a votat pentru susținerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Poziționarea pro-Kovesi înseamnă anularea votului din primăvară, când Consiliul UE și-a exprimat susținerea pentru contracanditatul francez al fostei șefe a DNA, Jean Francois Bohnert. Acesta a fost însă numit între timp la șefia Parchetului Financiar din Franța, echivalentul DNA-ului românesc, ceea ce i-a lăsat cale liberă lui Kovesi în cursa pentru funcția de procuror-șef european, scrie realitatea.net

De altfel, Parlamentul European, cealaltă instituție europeană implicată în numirea șefului viitorului Parchet European, și-a exprimat încă din primăvară susținerea pentru Laura Codruța Kovesi, dar negocierile cu Consiliul nu au ajuns la un numitor comun înainte de alegerile europarlamentare.

Urmează un vot de validare, strict procedural, în Parlamentul European.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu a susținut-o pe fosta șefă a DNA la precedentul vot din COREPER, iar șefa PSD a anunțat și miercuri seară că îi va transmite ambasadorului român la UE, Luminița Odobescu, să voteze împotriva Laurei Codruța Kovesi.

În 3 minute poți să vezi și: Buzatu, reactivat! Ce planuri de atac are și în cine investește la PNL Dolj

Măsură drastică luată de Ministerul Educației! Fără clase a IX-a pentru unele licee

Atenție șoferi! Intră în vigoare schimbările la Codul Rutier

 Avocatul Poporului vrea radare fixe între localități

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0