4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

La mulți ani, David Popovici!

„Succesul vine din a ști că ai făcut totul pentru a deveni cea mai bună versiune de care ești capabil”

David Popovici a împlinit, astăzi, 15 septembrie, 18 ani! Sportivul are multe motive de sărbătoare în această zi, căci a reușit la vârsta asta cât n-au reușit alții într-o viață.

Rezultatele lui în această vară vorbesc de la sine: 13 medalii cucerite, în diferite evenimente internaționale, dintre care 11 de aur, recordul mondial stabilit în proba-regină: 100 de metri liber. În proba de 200 de metri liber, David deține deja al treilea timp din istorie, după Paul Biedermann și Michael Phelps.

Pentru Popovici următorul mare obiectiv e aurul olimpic. Țintă pe care o poate atinge, la Paris, în 2024. La ce rezultate are, la ora actuală, e greu de crezut că înotătorul român poate să obțină altă clasare decât locul 1, la JO 2024. Mai ales că, la Tokyo, la JO 2020, Popovici a ratat de puțin podiumul olimpic, terminând pe 4 în proba de 200 de metri liber.

Bornele istorice pe care le-a atins deja, în această vară.

  • Recordul mondial stabilit în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 46.86 de secunde.
  • Al treilea timp din istorie în proba de 200 de metri liber, cu timpul de 1:42.97. În acest moment, peste el se află doar Paul Biedermann (1:42.00) și Michael Phelps (1:42.96). E nevoie însă de o precizare: atât Biedermann, cât şi Phelps au stabilit aceşti timpi în costume întregi, care favorizau alunecarea în apă şi care, ulterior, au fost interzise! Aşa că timpul realizat de Popovici, în era costumelor textile, e mult mai valoros.
  • Campion mondial și european în probele de 100 și 200 de metri liber. La Mondiale, prin câștigarea acestor probe, el a repetat performanța izbutită, în trecut, doar de americanul Jim Montgomery, în 1973, la Belgrad. Din nou, e nevoie de o precizare: Popovici a devenit cel mai tânăr înotător din istorie cu această performanță, la doar 17 ani. Montgomery, când a făcut „dubla“, avea deja 18 ani.
  • În 2022, în clasamentul celor mai buni zece timpi în proba de 100 de metri liber, David apare de nouă ori!
Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles