12.9 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Liceul Voltaire, pe picior de mutare! „Decizia e în pixul ISJ”

- Advertisement -

Casă nouă pentru Liceul Voltaire. Din următorul an școlar, liceenii care studiază în limba franceză vor avea propriul sediu.

 

Pe modelul Sibiului, care are Liceul Brukenthal, cu predare în limba germană, la Craiova, acum trei ani s-a înființat, sub patronajul Universității, Liceul Voltaire, cu clase speciale de limba franceză. Funcționează în corpurile de la clădire ale Universității de la Institut. Dar cum de la un an școlar la altul crește numărul claselor s-a impus nevoia de sediu propriu.

 

În cadrul conferinței de ieri, de la Primăria Craiova, Mihail Genoiu a spus: „S-a cerut Inspectoratului Școlar să se dea o soluție. Noi am încercat să facem o inventariere a spațiilor din școli. Domnii Bărăgan și Manda au fost pe teren, dar nouă ne e greu să ne pronunțăm. Așa că am făcut o adresă către Inspectoratul Școlar, care a plecat astăzi spre ei. În această adresă le cerem să ne spună unde este spațiu excedentar, astfel încât noi să putem să intervenim, să-l amenajăm în ideea acordării Liceului Voltaire. Avem în grijă acest lucru”.

 

Liceul Voltaire, locul 1 la Competiția Tinereții

 

Cum numeroase școli din Craiova au fost comasate din lipsă de elevi, problema spațiilor excedentare ar trebui să-și găsească rapid rezolvare. Spre exemplu, soluții sunt chiar în zona Institut, unde sediul fostei Școli 35 e liber. Pentru o mai bună orientare a elevilor: cel de lângă Ambra, fostul Cleo.

 

Mutarea nu se va face în mijlocul anului școlar, ci, cel mai probabil în toamna anului viitor. Elevii de la Voltaire au impresionat anul trecut la Competiția Tinereții, destinată tuturor liceelor din Craiova, pe care au câștigat-o.

Nu rata! Vom traversa orasul Bals in 5 minute!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles