8.3 C
Craiova
duminică, decembrie 3, 2023

Localitatea din România cu străzi în zig-zag!

Oltenii care locuiesc în localitatea din România cu străzi și trotuare în zig-zag deja construiesc rampe, pentru a ieși din curți!

Drumurile noastre pot fi acoperite cu asfalt, dar nu există nicio asigurare că vor rămâne drepte. Într-un oraș din județul Gorj, o stradă care cândva era perfect dreaptă s-a transformat într-un traseu în zig-zag după lucrările de asfaltare, iar trotuarele au acum denivelări notabile.

Motivul pentru traseul în zig-zag al străzii este destul de simplu: rezidenții de-a lungul acesteia au extins limitele proprietăților lor până la marginea drumului, ceea ce a dus la îngustarea trotuarelor în anumite zone. Deoarece erau fonduri europene implicate, autoritățile au fost nevoite să se adapteze situației pe măsură ce aceasta evolua.

Localitatea cu străzi în zig-zag face valuri pe internet

O stradă de la marginea municipiul Motru, din Gorj, arată de parcă un copil s-a jucat cu LEGO. Lucrările ar fi trebuit să modernizeze drumul, care până de curând a fost o uliţă de pământ. În schimb, localnicii trebuie să ţină mai bine de volan acum decât o făceau înainte. Iar pietonii şerpuiesc de pe o parte pe alta, pentru că nu au trotuar peste tot.

Lucrarea de la Motru face valuri pe internet. Trotuarul înalt e piesa de rezistenţă. Unii dintre ei au improvizat rampe ca să poată ieşi din curte. „Dacă păşesc, trebuie să mă ţin ca să mă ridic. Pe mine, cum am bătut nămoalele atâţia ani, nu mă prea interesează că e strâmb, că e ridicat, că e nu ştiu cum, dar măcar în dreptul porţii unde intru… Asta este problema”, spune o femeie.

Primar din Motru: „Am avut 300 de îndreptări cadastrale”

Lucrările sunt făcute din fonduri europene, aşa că autorităţile s-au adaptat din mers ca să nu piardă finanţarea de şase milioane de lei. Dacă nu termină drumul până la finalul anului, primăria trebuie să dea banii înapoi.

„Am avut 300 de îndreptări cadastrale. Aici nu. N-a cedat nimeni o palmă. Am căutat variante. Şi eu mi-aş fi dorit să fie drept, constructorul şi-ar fi dorit să fie aţă. Mult mai uşor să lucrezi, nu să faci curbe şi coturi să aduci lucrarea la bun sfârşit”, spune Cosmin Morega, primar Motru.

Elias Charalambous i-a făcut lista de transferuri lui Gigi Becali!

Singura soluţie a primăriei ar fi fost să conteste în instanţă titlurile de proprietate ale oamenilor din zonă. Însă procesele sunt de durată şi nici nu ar fi avut garanţia unui verdict favorabil. Aşa că lucrările se desfăşoară oricum. Strada încă nu e deschisă circulaţiei.

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles