23.4 C
Craiova
luni, iunie 24, 2024

Locul din România unde sunt cele mai multe mame minore!

România ocupa primul loc în Uniunea Europeană la numărul de mame minore: „Poate ne dă tuturor de gândit“

În cadrul anului școlar 2023-2024, a fost introdusă o bursă dedicată mamelor minore conform noii legi a Educației. Această bursă, în valoare de 700 de lei pe lună, este destinată susținerii participării la educație, prevenirii abandonului școlar și reducerii ratei de nereușită școlară.

Bursa destinată mamelor minore ar putea contribui la încurajarea fenomenului

Mariana Pădureanu, directoarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Dolj, a relatat o întâmplare în care o elevă din clasa a XII-a i-a comunicat că este conștientă de existența bursei destinate mamelor minore și că consideră că acest lucru ar putea contribui la încurajarea fenomenului, conform edupedu.ro.

În cadrul dezbaterii programului național Pactul pentru Tineri, desfășurată la Craiova, șefa CJRAE Dolj a spus:

Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova are Studiul de Fezabilitate

Miercuri, am organizat cea mai mare activitate de consiliere în care toți profesorii consilieri școlari și logopezi, la ora 11:00 au intrat la o clasă sau au strâns copiii într-un amfiteatru și au ținut o activitate. Am făcut și eu lucrul acesta și l-am prezentat un material. Tentații în adolescență, o perioadă în care tânărul este în căutare de sine.

Erau enumerate 10 cele mai importante pe care le-am considerat eu și când am ajuns la începerea vieții sexuale și mame minore, o fată erau clasa XII-a, îmi zice: <Da, doamnă, știm și se dau și bani pentru cele care rămân însărcinate. Mie mi se pare că în felul ăsta îl încurajăm>… și mi-a dat de gândit. Poate ne dă tuturor de gândit“, a spus directorul CJRAE Dolj, Mariana Pădurean.

Țara noastră ocupa primul loc în Uniunea Europeană la numărul de fete minore care au născut

În octombrie 2023, conform datelor furnizate de Ministerul Educației, au fost acordate un total de 731 de burse pentru mame minore. Potrivit unui sondaj efectuat de organizația Salvați Copiii România, opt din zece mame și gravide sub vârsta de 18 ani care au participat la acest studiu nu frecventează școala. Iar patru din zece gravide și mame minore nu beneficiază de alte servicii medicale în afara consultațiilor la medicul de familie pe perioada sarcinii, conform unei analize realizate de aceeași organizație.

În 2020, țara noastră ocupa primul loc în Uniunea Europeană la numărul de fete minore care au născut: aproape 45% dintre fetele din UE care au născut înainte de a împlini vârsta de 15 ani sunt din România, potrivit datelor definitive Eurostat, citate de Salvați Copiii.

Județele din România unde sunt cele mai multe mame minore

  • Mureș (63 de mame cu vârsta sub 15 ani)
  • Bihor (52) și Dolj (52)
  • Brașov (40)
  • Argeș (29)
  • Sibiu (28)
  • Bacău (26)
  • Constanța (24)
  • Satu Mare (23) 
  • Dâmbovița (22 de fete sub 15 ani au devenit mame în 2020). 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles