fbpx

Lucian Săuleanu: Craiova fără corupție! Capitala Olteniei sub supremația legii!

Din nefericire, corupția a fost și rămâne omniprezentă în administrație. Satisfacerea intereselor personale, omisiunea de a auzi nevoile oamenilor, precum și lipsa de transparență au lipsit de încredere actualii funcționari publici.

Contractele de achiziții și investiții publice sunt surse permanente de scandal public. DNA identifică în sistemul de achiziții publice cea mai mare sursă de dosare penale și dovezi împotriva infracționalității crescute din administrație, iar la nivel european suntem în vârful clasamentului cu cel mai mare număr de infracțiuni pe fonduri europene (conform audierilor din cadrul comisiei CONT și raportului OLAF).

Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care depolitizarea și profesionalizarea administrației, în spiritual sloganului “mai puțină politică și mai multă administrație”, reprezintă prioritatea candidaților noștri.

Măsurile pe care le vom implementa și/sau pe care le vom susține în administrație pentru combaterea fenomenului corupției sunt:

HACKATHON #ideipentruCraiova. Vom organiza un hackathon, un maraton digital menit să adune laolaltă mediul de afaceri din Craiova specializat în IT pentru a ne prezenta proiecte și soluții digitale. Vom demara astfel conceptul de digitalizare, eficientizare a fluxurilor și transparentizare în administrație pentru a combate corupția.

Vom publica procedurile și rezultatele concursurilor de funcționari publici care în prezent sunt cunoscute doar de către clientele politică, măsură absolute necesară în contextual actualului Cod Administrativ.

Garantarea integrității profesionale a funcționarilor publici. Eliminarea presiunilor politice la care sunt supuși funcționarii publici din serviciile administrației, însă în special cei care activează în departamentele de autorizații și achiziții publice.

Investiții în profesionalizarea funcționarilor publici din departamentele strategice prin cursuri periodice de pregătire cu experți în domeniile respective.

Crearea unei aplicații pentru informații despre proceduri administrative, solicitările în curs ale cetățeanului, reclamații și sesizări privind relația cu funcționarii publici angajați ai administrației locale.

Transparentizarea contractelor de achiziții publice prin publicarea lor, precum și a modificărilor contractuale ulterioare licitațiilor, ținând cont de legislația din domeniul contractelor cu regim special. Demararea unui amplu proces de analiză și stopare a pierderilor și eficientizarea cheltuielilor prin îmbunătățirea raportului calitate /preț.

Conferință de presă lunară a Primarului, cu accent pe sesiunea de întrebări.

Alianța USR PLUS își propune să administreze transparent și responsabil Craiova, în continuă colaborare și consultare cu cetățenii. Obiectivul nostru cuantificabil după primul mandat de administrație USR PLUS constă în creșterea încrederii craiovenilor în autoritățile publice locale și în politicienii locali. Este un obiectiv mai ambițios decât pare, dar este de o gravitate fără margini ca oamenii să nu aibă încredere în cei care sunt aleși să gestioneze taxele și impozitele lor.

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS) C.I.F. 40337570
Realizat de SC Anja Media Group SRL
Codul de Identificare al Mandatarului Financiar Coordonator: 21200391


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
Summary
Lucian Săuleanu: Craiova fără corupție! Capitala Olteniei sub supremația legii!
Article Name
Lucian Săuleanu: Craiova fără corupție! Capitala Olteniei sub supremația legii!
Description
Alianța USR PLUS își propune să administreze transparent și responsabil Craiova, în continuă colaborare și consultare cu cetățenii.
Author
Publisher Name
3minute.net
Publisher Logo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0