18.9 C
Craiova
vineri, iunie 14, 2024

Lucruri pe care nu le stiai despre vise. Cel mai comun vis pe care-l avem

Toți am visat ceva frumos de parcă nu-ți mai doreai să te trezești. Toți am avut măcar un vis pe care l-am crezut realitate. Uite care este cel mai comun vis pe care l-am avut toți

Dacă vorbim despre somn, inevitabil vorbim și despre vise. Unele mai ciudate, unele mai frumoase, unele pe care voiai să devină realitate. Unele în care-ți visai iubitul perfect și tocmai în mijlocul acțiunii, te trezeai. Toți am pățit-o. Dar te-ai gândit până acum care este cel mai comun vis? Cel mai comun vis este acela în care partenerul sau partenera te înșală. Dacă te-ai trezit brusc dintr-un vis asemănător și ai început să te cerți cu prietenul/a să știi că asta li se întâmplă tuturor. Totuși, visele de genul nu au nicio legătură cu realitatea, ci mai degrabă cu teama de a fi înșelat.

Câteva lucruri pe care sigur nu le știai despre vise

Știai că animalele visează și ele? Este un lucru bine știut de cei care au acasă un cățel sau o pisică.  Dacă ți-ai văzut pisica sau câinele scoțând tot felul de sunete în timp ce doarme sau mișcându-se, poți fii sigur că animăluțul tău visează. De altfel, copiii nu visează despre ei până la vârsta de 3 ani. În același timp, începând de la vârsta de 3 ani și până la vârsta de 7 – 8 ani, copiii au mai multe coșmaruri decât adulții. Coșmaruri începând de la monstrul din dulap, până la personajele din filme de groază.

Visăm doar oamenii pe care i-am văzut. Știu că uneori ai impresia că visezi necunoscuți, dar nu-i așa. Cel/cea care-ți apare în vis poate fi de la doamna vânzătoare până la domnul din autobuz. Visele noastre tind să fie negative. Surprinzător, visele sunt mult mai des negative decât pozitive. Cele mai întâlnite emoții în timpul unui vis sunt tristețea, frica și furia.

Știai că femeile și bărbații visează diferit? Aproximativ 70% din persoanele pe care le visează un bărbat sunt tot bărbați, iar femeile tind să viseze în egală măsură și bărbați și femei. Pe lângă asta, visele bărbaților sunt mai agresive decât ale femeilor. Și toți știm că uitâm 90% din ce visăm. Ne trezim a doua zi fără să știm ce-am visat. Deși vrei să-ți amintești, nu poți.

Citește și 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles