12.9 C
Craiova
luni, mai 16, 2022

Lucruri pe care nu trebuie să le faci de Bobotează

- Advertisement -

În fiecare an, pe 6 ianuarie, se prăznuiește una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, Botezul Domnului sau Boboteaza. Dincolo de semnificația și de tradițiile și obiceiurile specifice sărbătorii, care cu siguranță ne sunt cunoscute tuturor, există și o serie de lucruri pe care nu trebuie să le faci de Bobotează.

Cunoaștem o mulțime de tradiții și obiceiuri de Bobotează, cum ar fi obiceiul punerii sub pernă a busuiocului de către fetele mari în scopul visării ursitului în noaptea dinaintea Bobotezei. Puțini știu că în anumite zone ale țării, această sărbătoare este momentul în care au loc anumite practici de alungare a duhurilor rele și de purificare a spațiului.

2 lucruri pe care nu trebuie să le faci de Bobotează

Nu se spală rufe în această zi. În mod tradițional, preoții sfințesc apele pe data de 6 ianuarie și oferă agheasmă credincioșilor. De aceea, se spune că spălarea rufelor sau chiar și spălarea părului pe această dată duce la murdărirea apei sfințite. Se spune că nu este bine să întinzi rufele la uscat de Bobotează, deoarece diavolii se ascund sub ele.

Nu se împrumută bani de Bobotează. Se spune că, dacă dai bani cu împrumut pe 6 ianuarie, există probabilitatea ca tot anul să repeți această experiență și să atragi pagubele materiale în viața ta.  Bătrânii spun că certurile în familie trebuie evitate în această zi, pentru a nu duce la despărțiri.

Sărbătoarea face referire la primirea de către Mântuitor a botezului de la Sfântul Ioan în apele Iordanului. Botezul în Iordan, un râu plin de semnificații duhovnicești, era considerat un semn al pocăinței.

 

Citește și http://bit.ly/2CF3CTE

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles