22.9 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

Mădălina a decis: „Mă duc în București, apoi în Franța!”

Mădălina Putere din Buzești a luat 10 pe linie la BAC! Este unul dintre copiii sclipitori ai Craiovei. Mai bine zis, a fost a Băniei. Fiindcă se transferă cu facultatea în București. Preconizează apoi studii în Franța.

 

paul papp voluntari - craiova
Rotaru, pus să ia măsuri împotriva lui Papp: „Îți bați joc de club”

Paul Papp a fost făcut praf după ce a luat roșu în meciul dintre Craiova și Hapoel Beer Sheva! CS Read more

Sorin Cartu
Cârțu a văzut mai roșu decât Papp și a intrat în vestiar: ,,De ce te avem, bă?”

Președintele alb-albaștrilor a dat de pământ cu fundașul. Rotaru s-a abținut să nu rupă înțelegerea cu Rădoi! Sorin Cârțu a Read more

Ai luat 10 pe linie la Bac, ceea ce nouă ni se pare incredibil. Care este secretul?

Am avut profesori foarte bine calificați, care să mă învețe tot ceea ce trebuie pentru Bac, iar în al doilea rând a fost determinarea, acesta a fost factorul declanșator al tuturor schimbărilor care au dus la încurajarea mea spre media 10.

 

Sunt specialiști în română, istorie, economie etc. Tu ești în toate?

Nu sunt specialistă în toate domeniile, dar am găsit specialiști care să mă ajute să devin și eu, un novice, mai bine pregătită în aceste domenii.

 

Cum vezi sistemul de învățământ românesc?

Din păcate este în declin. Am cunoscut copii din mediile defavorizate care nu sunt încurajați să-și continue studiile, sau dimpotrivă, copii din învățământul favorizat care fac să pară actul educațional în declin.

 

Dar cum ți se pare materia care ți s-a predat! Te va ajuta pe viitor?

Materia este depășiță. Este bazată pe teoretic, nu pe practic. Fapt care este un minus pentru noi, cei care vrem să studiem mai încolo materii care se axează doar pe partea practică și nu pe cea teoretică. Și de la Revoluție încoace cred că lumea a încetat să se schimbe.

 

Și întrebarea clasică pentru un copil de 10: unde vei merge mai departe?

O să urmez studiile facultății de drept din București și în paralel o să urmez și cursurile Colegiului juridic francez, din cadrul aceleiași facultăți.

 

De ce în București și nu în Craiova?

Bucureștiul a fost cumva cel mai înalt target pe care aș fi putut să-l ating. Fiind încurajată și de profesori și de părinți am apreciat că orașul natal nu mi-ar putea oferi aceeași deschidere ca Bucureștiul.

 

Care sunt minusurile Craiovei în raport cu Bucureștiul?

Craiova e în continuare un centru universitar nou, având în vedere că Bucureștiul are o tradiție de peste 150 de ani. Cumva m-a încurajat și spiritul acesta foarte profund implantat în mintea studenților că Bucureștiul cumva este centrul în care poți să înveți cel mai bine din țară.

 

De ce București, și nu Anglia sau Franța?

Cumva plecatul în străinătate este o chestiune de viitor. Pentru că, după ce voi termina studiile facultății de drept îmi propun să fac un master sau poate chiar ceva studii de doctorat în Franța, însă deocamdată studiile superioare trebuie cumva implantate în România, iar în proiecțiile de viitor aș putea să mă gândesc și la plecatul în străinătate.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,824FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles