fbpx
7.8 C
Craiova
luni, noiembrie 29, 2021

Magazinele Cora ignoră certificatul verde! Toți clienții au acces liber

Hipermarketul menține o poziție dură! Sunt puse în pericol mii de locuri de muncă

Magazinele Cora au pus piciorul în prag! Retailerul Cora care deţine o reţea de zece hipermarketuri, două magazine mici şi operaţiuni online, a aunțat ca va permite accesul tuturor consumatorilor în magazinele sale din centre comerciale, indiferent dacă au sau nu certificat verde. Reţeaua are o serie de hipermarketuri în malluri, un exemplu fiind hipermarketul din Sun Plaza, unul dintre cele mai bune magazine ale companiei ca vânzări, scrie zf.ro.

Potrivit unui comunicat de presa, reprezentantii Cora sustin că în malluri accesul este permis doar cu certificat verde, fără să existe excepţii pentru magazinele alimentare, deşi acestea sunt considerate esenţiale: „Hipermarketurile cora sunt magazine esenţiale şi permit accesul tuturor persoanelor prin fluxuri separate acolo unde magazinele sunt în incinta unor centre comerciale. Având în vedere statutul de magazin esenţial al hipermarketurilor cora, ceea ce înseamnă, conform legislaţiei în vigoare, că toţi consumatorii au accesul liber, cora a organizat culoare şi fluxuri separate de acces pentru persoanele care nu pot prezenta un certificat verde la intrarea în galeriile comerciale”.

Aceștia mai subliniază că ignorarea statutului de magazine esenţiale pentru retailerii alimentari care activează în cadrul unor centre comerciale discriminează această categorie, distorsionează piaţa şi încalcă principiile concurenţei loiale între actorii cu statut egal din acest sector. Cora, Carrefour şi Auchan sunt retailerii alimentari cu cea mai mare prezenţă în malluri. Alţii precum Profi, Lidl sau Penny nu au astfel de contracte, având magazine de sine stătătoare.

„Actuala formă a Hotărârii de Guvern adoptată pe 25 octombrie 2021 nu are prevederi vizavi de vreo interdicţie expresă sau explicaţie privind felul în care se face accesul din galerii în hipermarket. Prin urmare, persoanele care nu pot prezenta un certificat verde vor avea acces în spaţiul hipermarketurilor cora prin coridoare autonome şi securizate, care nu permit deplasarea către alte spaţii comerciale din incinta galeriilor, astfel cum a rămas prevăzut şi descris în prevederile Legii 55/2020.”

Oficialii Cora adaugă că ultimile modificări explică şi descriu doar accesul în mall cu privire la restul activităţilor economice, dar nu au nicio prevedere legată de hipemarket – autorităţile înţelegând importanţa respectării accesului clienţilor la activitatea alimentară esenţială, scrie g4media.ro.

„Atragem atenţia asupra unor confuzii privind definiţia „unităţii alimentare”, noţiune reglementată de HG 843/1999, ignorată în acest moment. Sunt astfel puse în pericol mii de locuri de muncă, securitatea unui întreg lanţ de aprovizionare care implică mulţi producătorii locali, şi nu în ultimul rând sănătatea consumatorilor, care se vor îndrepta spre un număr limitat de magazine, creându-se aglomeraţie şi favorizându-se nerespectarea condiţiei esenţiale de distanţare socială.”

Oana Zăvoranu, atac dur: „Marin face reclame la perii de WC”

Iulia Albu se mărită: „Îmi doresc și să fiu mamă din nou”

FCU Craiova se concentrează pe campionat și lasă Cupa pentru Rotaru!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles