10 C
Craiova
sâmbătă, martie 2, 2024

Mai puțini bani pentru Craiova, în 2024!

Olguța Vasilescu a anunțat câți bani au fost alocați pentru Craiova: „Am încercat ca sumele pentru investiții să fie mari”

Bugetul Craiovei pentru anul 2024 a fost pus în discuție publică. În acest an, orașul dispune de 375 milioane de euro.

Astfel, înregistrează o scădere de aproximativ 25 de milioane de euro față de bugetul anului precedent. Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a subliniat că există o reducere a fondurilor destinate culturii și zonelor verzi, precizând într-o postare pe o platformă de socializare motivul acestei diminuări financiare. Responsabilitatea este atribuită Guvernului.

Olguța Vasilescu anunță mai puțini bani pentru Craiova

Peste jumătate din suma alocată în buget – 133 milioane de euro – este direcționată către secțiunea „funcționare”, în timp ce 106 milioane de euro sunt destinați dezvoltării orașului Craiova.

„Secțiunea de funcționare este de 665 milioane lei (133 de milioane euro) și va fi utilizată pentru funcționarea și întreținerea instituțiilor publice de subordonare locală, pentru întreținerea domeniului public, iluminat stradal, acordarea de subvenții și ajutoare persoanelor vulnerabile etc.

Românca Ana Dumbravă, desemnată cea mai bună jucătoare de Counter Strike din lume

Secțiunea de dezvoltare este de 530 milioane lei (106 milioane euro) și va fi utilizată pentru finanțarea lucrărilor de investiții noi și în continuare, a dotărilor și reparațiilor capitale, a proiectelor cu finanțare externă nerambursabilă.

„Sumele repartizate Municipiului Craiova din impozitul pe venit s-au diminuat fata de anul 2023 cu 58.5 milioane lei”

Facem precizarea ca bugetul pe anul 2024 inregistreaza o usoara scadere intrucat sumele repartizate Municipiului Craiova din impozitul pe venit s-au diminuat fata de anul 2023 cu 58.5 milioane lei, adica 11 milioane euro, ca urmare a repartizării banilor de către Guvernul României.

Chiar și în aceste conditii, am majorat alocarile pentru segmentele considerate prioritare. Sanatatea care primește 28 milioane de euro, pentru invatamant unde alocăm 50 de milioane de euro. Intreținere drumuri unde merg 18 milioane euro, asistenta sociala etc. Din păcate, faptul că alocările venite de la Ministerul Finanțelor sunt mai mici, ne-a pus în situația să diminuam fondurile pentru cultură si zone verzi.

Subventia pentru energia termica livrata populatiei din bugetul local a ramas la acelasi nivel, ca si in anul 2023. Insa nu am mai primit in completare sume de la bugetul de stat. In ceea ce priveste proiectele cu finantare europeana vor fi finalizate cele aflate in derulare si vom demara proiecte noi.

Chiar dacă alocarea guvernamentală este mai mică decât în anii precedenți. Am încercat ca sumele pentru investiții să fie mari și am considerat esențial să respectăm principiul „stradă, școală și spital”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles