fbpx

Fii mândru sau taci!

România nu-i a mea, nu-i a ta sau a altuia! România e a tuturor! România este a celor ce o iubesc, a celor ce îi cunosc istoria și a celor ce se vor naște pe pământul ei!

România este o țară caldă. Românii sunt oameni calzi. Dacă alții au luptat pentru această țară, pentru acest pământ, noi de ce să nu o facem? Noi de ce să plecăm țestosul sau să ridicăm din umeri? Ce am făcut noi pentru România și ce a făcut România pentru noi? Păi să vedem: Ne-a oferit o șansă, un început, o perspectivă. Toate așa cum au fost, dar au existat. Dacă noi am preferat să-i vedem pe alții cum evoluează, în timp ce aceiași noi număram zilele până la venirea weekend-ului. De asta nu mai este țara răspunzătoare. Așa că fii mândru sau taci!

Nu Centenarul îi unește pe români, asta a făcut-o Unirea. Nu 1 decembrie ne arată sau ne amintește că suntem români, ci inima. Așa că tu, cel ce judeci sau cel ce spui „mulțumesc România pentru că m-ai făcut să plec” sau tu, da, tu cel ce spui „Ce țară de cacao avem”, ei bine, tu faci o mare confuzie. Nu România este vinovată. Ce vină are țara pentru greșelile driguitorilor ei? Cu ce este vinovată țara pentru votul tău sau pentru lipsa ta de la vot? Fii mândru sau taci!

Am plecat din țară? Da, ok, alegerea fiecăruia. Șansa fiecăruia la o altă viață. Curajul fiecăruia. Puterea lui. Ideile și convingerile lui. Dar să îi lăsăm în pace pe cei ce au rămas. Să-i lăsăm să o iubească, indiferent dacă din afara plaiurilor, România nu mai are loc în suflet. Așa că fii mândru sau taci!

100 de ani! România a suferit și a zâmbit alături de românii ei. Românii s-au născut și au crescut alături de țara lor sau cel puțin cu ea în suflet. Un român simte măcar cel mai mic fior în ziua de 1 decembrie, iar atunci când citește sau aude cuvinte răutăcioase despre România, atunci ceva din el se rupe. Ceva din el pălește, mai ales atunci când vede că cel ce a rostit sau a scris acele cuvinte este român de-al lui. Așa că fii mândru sau taci!

Citește și: Căutătorii de perfect și pierderea valorilor


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Catalin Anghel

Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0