12 C
Craiova
duminică, aprilie 21, 2024

Mangia a explicat schimbările masive de la meciul cu Astra!

În sfârșit, a venit răspunsul tehnicianului italian. Mangia a spus de ce a modificat masiv echipa pentru meciul de la Giurgiu. Ce pregătește la jocul cu Viitorul.

 

Antrenorul italian a prefațat jocul cu Viitorul în nota caracteristică: „Vom avea un meci dificil, Viitorul este o echipă puternică. E un meci important pentru noi, putem spune că este ca o finală. Avem aceeași diferență de puncte față de Viitorul ca atunci când am intrat în play-off, trebuie să încercăm să o mărim. Trebuie să ne consolidăm poziția a treia și să ne apropiem de primele locuri. Pentru mine nu există să îmi fie teamă în fotbal, așa că nu mă tem că putem pierde locul 3. Trebuie să intrăm în teren să câștigăm”.

 

Mangia a explicat și sumedenia de modificări de la partida cu Astra: „Antrenorul advers, în cazul de față Mulțescu, a schimbat sistemul în funcție de noi. Dintr-un punct de vedere este un lucru bun faptul că o echipă își schimbă sistemul în funcție de noi. Dar, pe de altă parte, aceste modificări îți dau mai mult de muncă. În privința modificărilor în primul 11, toate deciziile pe care le-am luat au ținut de latura fizică. Calancea nu s-a antrenat în ultimele 3 zile înainte de această partidă, Mitrovic are probleme, nu-l puteam folosi decât pe Popescu. Îi aveam pe Florin și Renato – doi fundași buni, inteligenți. Florin jucase 2 meciuri în 4 zile, a avut evoluții foarte bune, dar am considerat că să evolueze în 3 meciuri în 8 zile, după ce nu mai evoluase un an jumătate poate fi riscant pentru el. Între Screciu și Popa a fost o decizie ușoară, deoarece Popa era accidentat. Zlatinski, Mitriță și Dimitrov au avut ceva probleme cu o zi înaintea meciului cu Botoșani, chiar dacă ei nu s-au plâns, când văd jucătorul că cere tratament pentru anumite zone ale corpului înțeleg ca antrenor că situația nu e cea mai bună. Așa că am preferat să fac aceste schimbări pentru a nu risca să pierd jucătorii pentur meciurile următoare. Recunosc că toți jucătorii și-au arătat disponibilitatea de a juca, eu am gestionat astfel situația pentru a nu risca accidentări. Eu am ales echipa pe care am considerat-o cea mai potrivită, cea care poate câștiga meciul. Eu am luat decizia, e responsabilitatea mea, greșeala mea. Mi-o asum”.

 

Italianul și-a asumat și poziționarea lui Briceag, care nu a dat randamentul scontat: „Nu-mi place să vorbesc despre jucători individual. Trebuie să menționez că nu am pus anumiți jucători în cea mai bună poziție. Pe Briceag l-am pus să joace pe banda dreaptă, am fost obligat să-l trimit acolo. La noi discuțiile nu pot fi legate de un jucător sau altul. Când câștigăm o facem ca o echipă, când pierdem, pierdem ca o echipă”.

 

Mangia a prezentat și situația infirmieriei înaintea duelului cu Viitorul: „Glavina și Popa se antrenează, dar nu împreună cu echipa. Martic și Bic sunt indisponibili. Să văd la antrenamentul de azi care este situația portarilor și a lui Mitriță. Mitrovic are o problemă fizică, nu știu exact cât de gravă este. Dar nu se poate antrena normal, cât va dura nu pot să apreciez, nu știu în acest moment”.

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles