fbpx

Mangia să-l întrebe pe Negoro cât de inferiori le suntem nemților!

Craiova Maxima a eliminat Kaiserslautern și alte forțe ale Europei grație spiritului. Nu o singură dată, Cârțu, Crișan, Cămătaru, Balaci, Ștefănescu, Geolgău sau Țicleanu au pornit din postura de outsideri și au ieșit biruitori.

 

Craiova a jucat fără perspective la Leipzig. Ca o echipă minusculă, fără să pună în pericol poarta rezervelor grupării din Bundesliga. Antrenorul oltenilor, Devis Mangia i-a certat pe ziariștii craioveni prezenți la conferința de presă de la Leipzig că nu au măsura lucrurilor:Trebuie sa înţelegem cu toţii că fotbalul românesc este inferior celui german. Dacă vă aşteptaţi să venim în Germania să dominăm, aveaţi aşteptări un pic prea mari”. Nu e nevoie de prea multă analiză să emiți judecata de valoare: fotbalul autohton e sub cel nemțesc.

 

Firesc că așa e, doar dacă ne uităm la bugetele formațiilor din Liga 1 și Bundesliga. Dar datoria ta, ca echipă ce reprezinți Oltenia, ce îți propui „redobândirea demnității Universității și a suporterilor săi” este să lupți pentru fiecare minge, nu să apari ca un boxer gata să cadă în orice clipă la podea.

 

Mai ales când spui că duci mai departe tradiția Științei, echipă ce a fost un pionier al României în fotbalul European: prima echipă din țară ce a ajuns în semifinalele unei cupe europene, prima formație românească ce a eliminat echipe din Anglia (Leeds United) și Germania (Kaiserslautern). Negoro i-a fost vreo clipă inferior lui Brehme, sau Cămătaru lui Briegel?

 

Craiova a deschis drumul! De atunci, România a învins cu 5-1 într-un amical Germania. Golurile oltenilor Pleșan, Raț și Dănciulescu au contribuit substanțial la umilință (2004). Rapid a ajuns în sferturile Cupei UEFA, stagiunea 2005-2006, după ce a eliminat Hertha Berlin, cu o dublă victorie (1-0, 2-0) și Hamburg SV (1-3, 2-0). În sezonul următor, Dinamo bătea Bayer Leverkusen în Groapă, 2-1. În istoria recentă, Gaz Metan Mediaș a eliminat Mainz, locul 5 din Bundesliga.

 

Să privim 3 rezultate de joi din Europa League:

Legia Varșovia – Dudelange 1-2

Trencin – Feyenoord      4-0

Dinamo Minsk – Zenit St. Petersburg        4-0

Oare fotbalul din Luxemburg este peste cel din Polonia, acela din Slovacia este peste Olanda, Belarus deasupra Rusiei?

 

 

Dubla istorică Știința – Kaiserslautern

 

FC Kaiserslautern – Universitatea Craiova 3-2

Marcatori: Brehme (24, 51), Irimescu (40 autogol) / Geolgău (53), Crişan (72).

Kaiserslautern, 2 martie 1983. Arbitru: Schoetters (Belgia)

Kaiserlautern: Reichel, Kitzmann, Melzer, Dusek, Brehme, Geye, Briegel (40 Brummer), Bongartz, Eilenfeld, T. Nilsson, Allofs (75 Neues).

Universitatea: Lung – Negrilă, Irimescu, Ştefănescu, Ungureanu – Dumitru (64 Ţicleanu), Beldeanu (75 Cârţu), Donose, Geolgău – Crişan, Cămătaru.

Universitatea Craiova – FC Kaiserslautern 1-0

Marcator: Negrilă (82).

Craiova, 16 martie 1983. Arbitru: Hackett (Anglia)

Universitatea: Lung – Negrilă, Tilihoi, Ştefănescu, Ungureanu – Ţicleanu, Balaci, Geolgău (75 Cârţu), Donose – Crişan (46 Beldeanu), Cămătaru.

Kaiserlautern: Reichel, Wolf, Briegel, Dusek, Brehme, Geye, Melzer, Eilenfeld (85 Hubner), Bongartz, T. Nilsson, Allofs.

Sursa foto: prosport.ro

Cosmin Cojocareanu

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0