Mangia: „Trebuie să înțelegeți că fotbalul românesc e inferior celui german”

Antrenorul italian a explicat jocul blazat al echipei sale. Mangia apreciază că șansele de calificare în play-off-ul Europa League sunt minime, dar pot fi materializate printr-un joc perfect.

 

După RB Leipzig – Craiova 3-1, Devis Mangia a spus: „Știam că ne așteaptă o partidă dificilă. Am încercat să fim atenți, concentrați și să fim un pic mai agresivi. Am reușit în mare acest lucru, mai puțin în anumite momente. Dar am încercat să fim mai rapizi, dar de multe ori am greșit ultima pasă. Eu cred în soartă, în ceea ce înseamnă viața. Poate nu a fost întâmplător că am înscris în ultimul minut”.

 

Chiar dacă de-a lungul istoriei, românii au făcut surprizi și i-au mai bătut pe nemți, Mangia e categoric: „Trebuie să înțelegem cu toții că fotbalul românesc este inferior celui german. Dacă vă așteptați să venim aici să dominăm, erau așteptări un pic cam mari. În fața unei echipe precum Laipzig trebuie să evoluezi perfect. Noi am primit două goluri pe faze fixe. Repet, consider că există o diferență de nivel între cele două echipe.  Dacă ne gândim să dominăm în fața unei astfel de echipe e complicat. Însă putem face partida perfectă, există această posibilitate. Dar realizați că există o diferență de nivel între fotbalul românesc și cel german”.

 

Antrenorul a pus prestația și pe tracul unor jucători tineri, și apreciază că va fi extrem de dificil ca echipa sa să avanseze în competiție: „Șansele sunt minime, dar calificarea nu este jucată. În aceste partide internaționale e mai bines ă pierzi cu 3-1 decât cu 2-0. Repet, trebuie să facem partida perfectă. Să arătăm mai multă personalitate în joc. Pentru 5-6 jucători, între care și 2-3 juniori născuți după 2000, a fost primul meci internațional”.

 

U Craiova a pierdut cu 3-1 meciul tur cu Leipzig. Chiar dacă scorul ar da speranțe că soarta calificării se joacă, prestația echipei nu oferă indicii în această direcție. Oltenii au trecut centrul terenului extrem de rar și au avut în 90 de minute două șuturi pe poarta gazdelor.

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *