1.2 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

Marcel Pușcaș, sfat pentru Marius Șumudică: „Trebuie doar să nu-i enervezi pe jucători”

Marcel Pușcaș răsuflă ușurat, după ce Florin Prunea și Marius Șumudică nu s-au înțeles cu Adrian Mititelu!

Adrian Mititelu a fost la un pas să se retragă. El voia să îl lase în locul lui pe Florin Prunea, care urma să ajungă în Bănie alături de Marius Șumudică. Nu s-a întâmplat, iar Marcel Pușcaș a ieșit cel mai bine după ce negocierile au picat. Acesta își păstrează poziția de președinte, momentan. Totodată, el continuă să aibă un cuvânt de spus, ca și oficial al celor de la FCU Craiova, tot momentan.

Marcel Pușcaș spune că Marius Șumudică avea o misiune simplă la FCU Craiova. El trebuia doar să organizeze puțin apărarea și să nu îi supere pe fotbaliștii preferați ai patronului. Atâta timp cât Bauza, Bahassa, Chițu, Baeten și Sidibe sunt fericiți, ei ar putea marca multe goluri.

Marcel Pușcaș i-a dat un sfat lui Marius Șumudică

„Ce ne facem cu fotbalul? Cu performanța. Cred că FCU a fost ‘the last offer from Romania for you’, în engleză, ‘a ultima oferta da Romenia’ în portugheză. Trebuia exploatată oferta. Mie mi-e simpatic și îi doresc doar succese! Niciun antrenor din lume, conform statisticilor, nu poate ridica nivelul unei echipe mai mult de 20% cu același lot. Tot la bidivii/ jucători ajungi. De calitatea lor depinzi ca antrenor în mare măsură. De la actualul loc până la locul 8 exact asta ar fi însemnat.

Avem cel mai bun atac din țară și cea mai slabă apărare. Avem cel mai bun marcator in Chițu. Învață-i să se apere și lasă-i cu două goluri marcate pe meci. Poți să improvizezi, să transformi jucători, să le dai încredere, să te aperi aglomerat, să contraataci etc, doar ai licența PRO. Cu bani și cu Modric, De Bruyne, Benzema, Haaland, oricine știe. Trebuie doar să nu-i enervezi/superi. În rest ei știu ce-au de făcut. Învață-i orice, dacă ești antrenor. De ce ar trebui să-ti fie teamă dacă ai încredere în tine și dacă ți se oferă toate condițiile? Întreb, nu dau cu parul!”, a scris Marcel Pușcaș, pe Facebook, despre Marius Șumudică.

Marcel Pușcaș vorbește de statisticile despre care Dan Vasilică nu vrea să audă

În timp ce marii antrenori au echipe imense în spate, care analizează fiecare virgulă din performanțele jucătorilor, la FCU lucrurile sunt văzute diferit. Dan Vasilică spune că statisticile sunt pentru suporteri. Omul de încredere al lui Mititelu consideră că statistica nu ar trebui să existe pentru tehnicieni sau jucători. Totuși, ea măcar se plică atunci când vine vorba de Marcel Pușcaș, care l-a făcut praf pe Marius Șumudică.

„În fotbal nu prea sunt nași, fini și rudenii. Statistica este doar pentru suporteri, pentru cei care consumă fotbalul, iar pentru cei implicați nu există statistică. Este ceva frumos pentru noi că am avut aceste rezultate, dar dacă nu câștigăm următorul meci nu ne ajută cu nimic.

Este o dorință foarte mare să reușim ca atunci când vine un antrenor să aibă zestre și un punct de plecare pozitiv. Sunt pozitiv, știu ce implicare am și cât mă dedic, știu cât am muncit să ajung aici. Responsabilitatea îmi place, iar în fotbal dacă nu iubești presiunea mergi la ligile inferioare”, a spus antrenorul de conjuctură al oltenilor.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles