18.1 C
Craiova
vineri, iunie 14, 2024

Care este rolul lui Marian Copilu! Cârțu măcar mai scoate castanele din foc!

Ce a adus, ce a vândut și ce a pierdut Copilu. Cum se clădește la Universitatea Craiova drumul spre titlu!

Din acest sezon, pentru a da aparența că nu se mai ocupă de destinele echipei, Mihai Rotaru aruncă pisica la „colegii” pe care-i plătește: „Marian Copilu se va ocupa de partea sportivă. Au avut discutii, am încercat să stau deoparte, cred că vor face o echipă extraordinară (n.r. cu Sorin Cârțu)”. Adus de la CFR Cluj, în ideea că e artizanul echipei care domină fotbalul românesc de 5 ani încoace, Marian Copilu are la Craiova în sarcină partea de scouting, de negocieri cu fotbaliștii vizați și cu impresarii acestora.

„Gyuszi” Balint, opera lui Copilu!

Să vedem ce a realizat până acum. Potrivit Fanatik.ro, Marian Copilu este cel care l-a propus pe Laszlo „Gyuszi” Balint drept înlocuitorul perfect pentru Laurențiu Reghecampf. „Balint era puțin dezamăgit, dar a rămas total surprins când a fost sunat de Marian Copilu. I s-a ivit o altă oportunitate de a se întoarce pe bancă”, scrie publicația online.

Campania de achiziții a lui Copilu: 4 liberi de contract, fără niciun rezultat!

Campania de achiziții din această vară ale Universității Craiova se desfășoară după tiparul precedentelor, de parcă nu Marian Copilu ar fi cel care o conduce, ci predecesorii cârmuitori ai clubului. În mod ciudat, Copilu l-a remarcat pe Ivan Martic, care nu jucase la un nivel înalt de mai multă vreme decât ucrainenii de la Zorya, având doar două prezențe în Superliga elvețiană într-un sezon, pentru Sion. Apoi l-a descoperit pe Raul Silva, de pe piața stăpânită de Marcel Popescu, o rezervă a celor de la Braga, data cu împrumut la Estoril. Alături de Sergiu Hanca, care încă n-a speriat vestul, a mai fost adus și Rivaldinho, atacant care în sezonul precedent are 1 gol marcat pentru echipă a celor de la Cracovia în 20 de meciuri, și încă 1 pentru echipa secundă a clubului.

Tamm, prea slab pentru Universitatea Craiova

Internaționalul Estonian Joonas Tamm este unul dintre oamenii momentului în fotbalul românesc. Nu doar că-și face bine treaba în apărare, ci mai dă și goluri: unul cu FCU Craiova, altul în Conference League, în victoria cu Dunajska Streda. Rotaru a confirmat că jucătorul a fost în vizorul echipei sale:  „E de urmărit pentru noi (n.r. referitor la transferurile pe care rivalele le-au realizat), pentru că undeva la 60-70 la sută dintre ei, i-am avut și noi pe listă, inclusiv și pe cel de astăzi l-am putut lua. Au fost jucători pe care staff-ul i-a refuzat. Puteam să îl luăm pe Tamm, 100%, nu era problemă de bani”.

Potrivit ProSport, rapoartele primite de Universitatea Craiova au arătat că Joonas Tamm „este lent, are o poziție defectuoasă în teren, lasă spațiu adversarului”, dar și că „pierde anumite dueluri aeriene, deși este foarte înalt, pentru că nu are o detentă prea bună”. Copilu să fi trimis rapoartele?

Ce transferă CFR Cluj!

Dacă Marian Copilu a venit la Craiova să-l recomande pe Rivaldinho, cu un gol în 20 de meciuri, CFR Cluj face transferuri pe bandă! (cine le-o face, fără Copilu?, ne întrebăm retoric). Ultimul sosit în tabăra vișinie este Cephas Malele (28 de ani), elvețianul care a mai jucat în Liga 1 în stagiunea 2020-21, perioadă în care a marcat de 18 ori în 30 de meciuri pentru FC Argeș. Ciudat e faptul că transferul a fost mijlocit chiar de agentul lui „Gyuszi” Balint, Bogdan Apostu. La capitolul veniri, la CFR Cluj, mai sunt: Mistrati (Randers), Brucic (Koper), Braun (FC Botoșani), Muhar (Lech Poznan), Kolinger (Vejle BK), Betancor (Farul), Malele (liber).

Sorin Cârțu măcar mai apare pe la TV!

În rezumat, cam aceasta ar fi opera lui Marian Copilu de până acum: aducerea lui Gyuszi Balint, a patru jucători liberi de contract, care, cu excepția lui Hanca, nu au avut un sezon 2021-22 prea reușit, ratarea mutării lui Tamm ori a lui Malele, marcator confirmat în campionatul autohton. Plus, vânzarea pe sume derizorii a lui Pigliacelli și Gustavo.

Dacă Marian Copilu stă ca-ntr-o cochilie în Bănie, mutările sunt explicate de Sorin Cârțu la TV, președintele ales de fani părând să aibă fix același rol ca înainte de simulacrul de scrutin.

Reghe a mutat fotbalul-șampanie la Neftci! Rotaru se uită la râsul lui Balint!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles