Matteo Politi a crezut că trenul e salvarea

Matteo Politi, italianul care s-a dat drept chirurg plastician, a încercat să iasă din țară cu trenul Inter Regio, pe relația Bucureşti- Budapesta.

Planul lui Politi a dat greş în momentul în care a ajuns la graniță, unde la Punctul de Trecere al Frontierei Curtici a prezentat controlorilor paşaportul italian.

„În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune. Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”, conform unui comunicat al Poliției de frontieră.

Italianul a reuşit să facă cel puțin o intervenție medicală în România. S-a ajuns aici din cauza unei parafe, de la Direcția de Sănătate Publică, cu ajutorul căreia a activat în domeniu. Parafa a obținut-o cu ajutorul unei diplome false, dar fară celelalte acte necesare.

Matteo Politi s-a dat drept chirug la noi în țară aproximativ un an de zile. A lucrat la 5 clinici cunoscute din Capitală cu numele Matthew Mode. Acesta nu e la prima abatere, în Italia a avut o sentință de 1 an şi jumătate pentru ceva similar.

Sursa foto: cancan.ro

Citește și: Dor de copilărie: Fotografiile unei alte vieți!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *