-5.1 C
Craiova
duminică, ianuarie 23, 2022

Medic şef ATI din cadrul SJU Târgu Jiu: „Pierdem oameni dragi, prieteni, rude, colegi, oameni tineri”

Strigăt disperat al unui doctor din Oltenia. Pacienții imploră medicii să găsească un loc oriunde în țară

Situația cruntă în care se află spitalele din Oltenia, și nu numai, îi determină pe medici să ajungă la limita disperării. Presiunea este una colosală, iar timpul un element limitat. Medicul șef ATI de la SJU Târgu Jiu, Tatiana Grecu, trage un semnal de alarmă pe pagina sa de Facebook unde expune într-un mod transparent și sincer realitatea zilelor noastre, una care este extrem de cenzurată și care ne pune piedici în fața adevărului.

„Realitatea acestor zile e una cumplită! Presiunea care se pune pe sistemul sanitar – mai ales pe ATI, UPU, e una de război. În fiecare zi cazurile sunt tot mai multe , primim telefoane de la toate spitalele, de la prieteni, rude , cunoștințele cunoscuților, colegi , mesaje de disperare , de rugăminți în căutarea unui loc oriunde în țară! Spitalele sunt sufocate, colegii noștri din toată țara și noi, suntem la limita suportabilitatii, pierdem oameni dragi, prieteni, rude , colegi, oameni tineri, suntem într-o continuă alertă și nu știm cât va mai dura această stare. Dincolo de neînțelegerea acestei situații de o mare parte a populației și chiar a unor jurnaliști, această variantă a virusului este mult mai agresivă, în 2-3 zile afectarea pulmonara ajunge la peste 70% _ 80% chiar și cu tratament la domiciliu sau în secțiile de boli infecțioase ! Majoritatea celor cu forme severe care ajung în ATI răspund mult mai greu sau deloc, la tratamentele care se cunosc până în prezent”, a scris Tatiana Grecu, pe Facebook.

Medicul a mai făcut observații cu privire la vaccin, unele obiective deoarece România s-a împărțit în două tabere, cea a celor vaccinați și a celor nevaccinați, iar efectele se simt în spital.

„Da, vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie, dar rămâne singura șansă de prevenție și singurul scut în fața virusului. Nimeni nu poate ști cum va reacționa la contactul cu virusul .Imunitatea fiecăruia joacă un rol important! Dar cine si-o cunoaște? Iar când o aflăm poate fi prea târziu ! Repet – nu am avut până în prezent nici un pacient vaccinat în secția ATI Tg Jiu, iar din discuțiile cu colegii din toată țara, cei vaccinati cu forme severe de boală, sunt cei cu boli incurabile sau comorbiditati care nu le-au permis producerea de anticorpi prin vaccin . Chiar dacă fac boala, cei vaccinati, fac o formă ușoară ca într-o banală răceală! Nu există nici o conspirație împotriva nimănui, nimeni nu vă vrea bolnavi sau morți ! Să ignorăm balbaielile politicului și să ne gândim că avem o singură viață pe care nu ne permitem să o jucăm la loterie. Rămâneți sănătoși pentru voi și pentru cei dragi!”, a mai subliniat medicul.

Severinul a intrat în carantină! Ce restricții se aplică

Spitalul de Urgențe din Craiova, la un pas de tragedie! Circuitul electric a cedat

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles