Metodă inedită de a ține gripa departe! Au pus pe clanţele uşilor de la birouri tifon îmbibat în spirt

Tifon îmbibat în spirt pus pe clanţele uşilor de la birouri, aceasta este metoda inedită aleasă de angajaţii Primăriei Balş din judeţul Olt pentru a se proteja de epidemia de gripă. Reprezentanţii DSP susţin însă că abordarea este una greşită.

Pentru a intra în unele dintre birourile Primăriei Balş, printre care şi cel de Urbanism, trebuie să pui mâna pe tifonul îmbibat în spirt cu care sunt acoperite clanţele uşilor, scrie realitateadeolt.net

Reprezentanţilor Direcţie de Sănătate Publică Olt spun, însă, că ceastă metodă inedită pe care au adoptat-o angajaţii administraţiei locale din Olt nu ar fi şi eficientă.

„Într-adevăr, DSP recomandă intensificarea măsurilor de prevenţie, în unităţi de învăţământ sau în unităţile sanitare cu paturi. Să se facă o dezinfecţie curentă, adică nu trebuie firmă specializată, ci infirmierele sau femeile de serviciu, cu substanţe dezinfectante, să şteargă toate suprafeţele: că este vorba despre o uşă sau despre o clanţă sau mobilierul. Însă această măsură le aparţine! Aşa ceva n-am mai auzit. Se pune, într-adevăr, la intrare în orice spaţiu unde prezintă risc un covoraş dezinfectant, dar nu aşa. Dacă vreţi, da, luaţi-vă mănuşi sau ceva personal, nu să legăm clanţele la uşi cu tifon şi substanţe dezinfectante sau spirt”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Contactat telefonic, primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu s-a limitat să spună că fiecare angajat este liber să se protejeze de gripă, după cum consideră.

„Cine v-a spus? Duce-ţi-vă să vedeţi dacă este, eu n-am văzut. Fiecare se protejează şi asta este părerea lor”, a spus edilul.

foto: reporter24.info

În 3 minute poți să citești și: Avertisment pentru românii din Marea Britanie! Va înceta sistemul „hai să mergem până acolo și vedem noi ce-om face”

Dezastru la clasa a II-a! Rezultatele Evaluării Naționale 2019 despre care nicio autoritate nu vorbește

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0