FOTO! Craiovenii au sărbătorit Mica Unire adăpostiți sub umbrele!

Autorități locale, câțiva copii zgribuliti, în costume populare, probabil aduși cu forța și o ceată de militari au bifat Mica Unire.

Astăzi se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire, adică de la momentul acela de șmecherie românească, atuncă când Alexandru Ioan Cuza a fost ales pe două tronuri și s-a împlinit dezideratul. În ciuda cifrei rotunde nu a fost mare înghesuială în centrul Craiovei pentru a marca momentul. Autoritățile locale au ținut discursuri și au depus coroane la statuia lui Cuza, o mână de militari plictisiți au defilat, iar câțiva copii echipați în costume populare s-au prins cu politicienii în horă. Asistența redusă: 11 rataciti.

Mihail Genoiu a ținut un discurs, din care prezentăm: Astăzi, la 160 de ani de la marele act istoric, spiritul Unirii este încă viu. Acum, ca și atunci, craiovenii sunt mândri de apartenența națională, știu să-și exprime crezul și dovedesc în fiecare zi că sunt conectați la noile provocări și tendințe ale Uniunii Europene, din care cu toții facem parte. Iar provocarea pentru noi, craiovenii anului 2019, este și mai mare, când putem spune că 160 de ani de la Mica Unire îi celebrăm cu fruntea sus, prin evenimente de anvergură europeană, Craiova fiind, anul acesta, gazdă a unora dintre cele mai importante evenimente din cadrul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Dacă ar trebui să mănânci un singur fel de mancare până la sfârșitul vieții…

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *