14.5 C
Craiova
duminică, iunie 4, 2023

Cine sunt micile creaturi care fac sex pe fețele noastre în timp ce dormim!

Cercetătorii au detaliat relația extrem de intimă dintre organismele minuscule și corpul uman

Micii acarieni care trăiesc pe fețele noastre și se ocupă de curățarea porilor, precum Demodex folliculorum, sunt la un pas de extincție, o arată un nou studiu citat de BBC.

În timpul nopții, organismele, care au o lungime de 0,3 mm, părăsesc porii în căutarea unui nou folicul de piele, pentru a întâlni un partener și a se împerechea.

Un studiu recent a descoperit că acarienii s-ar putea confrunta cu o problemă serioasă și asta pentru că ADN-ul lor se erodează, ceea ce înseamnă că sunt aproape de dispariție.

Peste 90% dintre oameni sunt gazde pentru acești acarieni și le oferă un cămin încă de la naștere, și asta pentru că se transmit în timpul alăptării.

„Nu este nimic îngrijorător în privința lor”

Dr. Alejandra Perotti, de la Universitatea din Reading, co-autor al studiului, spune că ar trebui să fim „recunoscători” pentru că oferim acarienilor o casă și pentru că avem o relație atât de intimă cu ei. „Sunt foarte mici și drăguți. Nu este nimic îngrijorător în privința lor. Ne curăță porii și îi mențin netezi„, a spus ea pentru Radio 1 Newsbeat. „Nu trebuie să-ți faci griji. Fii fericit că ai o mică creatură microscopică, care locuiește cu tine. Ei nu fac niciun rău.

Studiul arată cât de strânsă este relația noastră cu ei, dar a descoperit și că acarienii au și cel mai mic număr de gene, în comparație cu orice insectă, arahnidă sau crustacee.

Gena care protejează corpul acestuia de lumina UV a fost pierdută, iar aceștia sunt activi doar noaptea. „Noaptea, în timp ce dormim, ei vizitează porii pentru a face sex și a se înmulți”, spune dr. Perotti.

Studiul mai arată că, pe măsură ce diversitatea lor genetică se reduce, dependența de noi crește – ceea ce înseamnă că sunt expuși riscului de dispariție.

Cercetătorii se așteptau să descopere gena care trezește acarienii și îi trimite la somn, însă aceasta nu era prezentă. În schimb, organismul detectează cantitatea mai mică de hormoni care sunt secretați în piele în timp ce dormim și care îi determină să se trezească.

Vor deveni complet dependenți de noi

Însă, aceste adaptări reprezintă o problemă. Cu cât se adaptează mai mult la corpul nostru, cu atât pierd mai multe gene și, în cele din urmă, vor deveni complet dependenți de noi. Din cauza acestei dependențe, ei nu vor putea să părăsească porii și să găsească un nou partener cu care să se cupleze.

Ce se întâmplă dacă îi pierdem? „Sunt asociați cu o piele sănătoasă, așa că, dacă îi pierdem, ne-am putea confrunta cu probleme dermatologice”, explică dr. Perotti.

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles