10 C
Craiova
sâmbătă, martie 2, 2024

Mihai Rotaru a pus la punct conducerea de la Sepsi!

Sistemul VAR este „un foarte mare pas înainte” pentru oltenii de la Universitatea Craiova, iar clubul lui Mihai Rotaru nu s-a ferit să o spună!

Partida dintre Sepsi și CS Universitatea Craiova a avut efecte pe termen lung. Duelul nu s-a oprit cu victoria oltenilor. La finalul meciului disputat duminică, oficialii formației gazdă au contestat deciziile luate de Istvan Kovacs. Covăsnenii au considerat că arbitrul a greșit în favoarea oltenilor. Astfel, clubul lui Mihai Rotaru a oferit un răspuns prin intermediul unui comunicat, la o zi distanță.

Mihai Rotaru a pus la punct conducerea de la Sepsi!

Având în vedere nenumăratele luări de poziție ale d-lui Hadnagy, oficial al Sepsi OSK, clubul Universitatea Craiova face următoarele precizări: Deși, în opinia noastră, Universitatea Craiova este echipa cea mai dezavantajată de deciziile brigăzilor de arbitri comparativ cu echipele ce luptă pentru play-off atât în acest campionat, cât și în toate edițiile ce au curs de la momentul la care acest sistem a fost implementat, am încercat, întotdeauna, să păstrăm un discurs civilizat, obiectiv.

Am înțeles că greșeala este umană. Și că, pe parcursul unui întreg campionat, erorile de arbitraj apar în favoarea sau în defavoarea fiecărei echipe. Cu anumite excepții, pe care le cunoaștem cu toții din istoricul ultimelor 5-6 ediții de campionat. În opinia noastră, „verdictele” d-lui Hadnagy (preluate drept adevăruri absolute de unii reprezentanți ai presei sportive din România) sunt eronate în mai multe privințe. Menționăm aici doar două dintre „plângerile“ oficialului covăsnean: pretinsul penalty neacordat la Păun și cartonașul galben obligatoriu la Silva.

Arbitrajul VAR – un pas înainte

Distinsul domn ignoră faptul că, foarte devreme în meci, fundașul central al echipei reprezentate de dânsul, Ninaj, având deja un cartonaș galben, îl lovește cu cotul, din săritură, pe jucătorul echipei noastre, Markovic. Acțiunea e neobservată de brigada de arbitri și, evident, nesancționată cu un al doilea cartonaș galben. Tot ca o opinie, noi credem cu tărie că ar fi trebuit să primim un penalty la faultul asupra lui Mitriță din meciul cu Farul. Iar penalty-ul acordat FCSB-ului în ultimul meci direct este cel puțin discutabil. Cu toate acestea, clubul nostru nu a monopolizat discursul public cu “verdicte” care să aibă pretenția de adevăr absolut.

Considerăm că existența sistemului VAR este un foarte mare pas înainte. Pentru a avea o competiție în care câștigătorul nu este cunoscut de la începutul campionatului. Iar toate celelalte echipe aleargă pe culoare „moarte”. Evident că pot apărea greșeli chiar și cu acest sistem. Dar existența acestuia ne da măcar speranța că participăm la o competiție sportivă în care cea mai bună și mai constantă echipă va și câștiga la sfârșit. Acestea fiind spuse, ne reiterăm poziția constantă pe care am avut-o de-a lungul ultimilor 11 ani. Aceea de a nu „judeca” evoluția brigăzilor de arbitri în favoarea sau defavoarea unei echipe la finalul fiecărui meci. Considerăm că este mai corect să avem această analiză la finalul unei întregi ediții de campionat”, a transmis clubul lui Mihai Rotaru.

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles