fbpx
11.2 C
Craiova
vineri, februarie 26, 2021

Patronul Universității nu mai e penal!

Curat ca lacrima! DNA a clasat dosarul în care Mihai Rotaru fusese acuzat de o fraudă de peste 20 de milioane de euro.

- Advertisement -
- Advertisement -

La data de 26 noiembrie 2015, Mihai Rotaru, acționar al Universității Craiova, era reținut de către DNA pentru 24 de ore într-un dosar privind acordarea de despăgubiri de către ANRP. Rotaru era acuzat de către procurori că ar fi primit 108.932.000 lei de la Comisia ANRP pentru un teren din Pitești.

”Din probele administrate a rezultat că deputatul Ioan Oltean, care avea relaţii cointeresate cu Mihai Rotaru şi cu preşedinta ANRP, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.
În schimb, Mihai Rotaru i-a remis lui Ioan Oltean suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii. Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011”, se arată în comunicatul DNA.

Luju.ro a anunțat astăzi că dosarul a fost clasat în data de 16 decembrie 2020 de procuroarea Gabriela Albu din cadrul Secției de combatere a corupției din cadrul DNA, considerându-se că faptele incriminate nu au constituit fapte penale.

Iată un fragment din ordonanța de clasare a dosarului ANRP:
“Din probatoriul administrat in cauza nu au rezultat date si indicii in ceea ce priveste existenta vreunei conivente intre cesionarul drepturilor litigioase si membrii Comisiei Centrale, precum si intre cesionar si evaluator.
Astfel, nu au fost identificati martori si nici nu au putut fi administrate alte mijloace de proba care sa confirme eventuale intalniri care au avut loc intre csionar si evaluator sau membrii Comisiei Centrale in cadrul carora sa se fi purtat discutii in sensul favorizarii cesionarului sau pentru o supraevaluare a terenului in cauza.
Niciunul dintre inculpati nu a declarat faptul ca il cunosteau pe Rotaru Mihai, nici evaluatorul impreuna cu care s-a intalnit doar pentru a-i pune la dispozitie documentatia necesara realizarii evaluarii.
Totodata, nu putem aprecia ca fiind o dovada indubitabila de vinovatie disproportia dintre valoarea despagubirilor acordate in alte dosare de despagubire in raport cu despagubirile acordate in cazul dosarului cu nr. 46076/CC.
Nici in ceea ce priveste vinovatia evaluatorului raportat la participatia sa in calitate de complice la savarsirea de catre membrii Comisiei Centrale a infractiunii de abuz in serviciu, probatoriul administrat nu poate dovedi dincolo de orice indoiala intentia frauduloasa a acestuia in actiunea de evaluare a bunului, in scopul asigurarii unui beneficiu in favoarea cesionarului”.

Blestemul pământului sau al lui Mititelu?

Craiova-Viitorul: primul 11 al lui Papură!

The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

26,593FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -

Latest Articles