fbpx
14.5 C
Craiova
luni, mai 17, 2021

Avem cifrele: Uite cât ne costă distracția lui Rotaru pe arena Craiovei! (foto)

Afacerea “Oblemenco” e ca o chetă publică pentru patronul “U”: Primăria cheltuiește de cinci ori mai mult decât încasează!

- Advertisement -
- Advertisement -

Într-un răspuns dat de Primăria Craiova la o cerere a Gsp pe baza legii 544/2001, privind liberul acces la informații publice, rezultă că autoritățile locale au înregistrat pierderi mari în 2019 prin administrarea stadionului Ion Oblemenco. Primăria a avansat următoarele cifre, în dreptul veniturilor: 1.171.618, 25 lei, iar al cheltuielilor: 5.405.898,11. Așadar, primăria a ieșit pe minus cu 4.234.279,89 lei. Mai explicit: de la bugetul local, din banii tuturor craiovenilor, stadionul Oblemenco a înghițit aproape 900.000 euro.

Autoritățile locale justifică astfel pierderile: în perioada 18 mai – 14 iulie 2019 a fost pauză competițională în Liga 1, așa că nu s-au desfășurat meciuri, iar în perioada 4 octombrie – 24 noiembrie 2019 s-a schimbat gazonul, deci iar n-au fost încasări.

De unde au venit banii? Primăria Craiova a încheiat un contract cu clubul lui Mihai Rotaru, CS Universitatea Craiova, căruia îi pune la dispoziție stadionul contra 10% din bilete și abonamente, indiferent dacă la un meci vin 200 de oameni sau 20.000. Contractul a devenit aproape exclusiv, după ce Consiliul Local a validat hotărârea privind taxele și impozitele pentru închirierea stadionului Oblemenco, din care rezultă că pe arena din Bănie se pot juca doar meciuri din Liga 1, Cupa României (începând cu 16-imile de finală), cupe europene, precum și partide ale reprezentativelor României. În toamnă, Mititelu a profitat un pic de hotărâre și a ajuns pe Oblemenco, jucând contra celor de la U Cluj în 16-imile Cupei, contra a 8.000 euro. Probabil sume absolut nesemnificative au venit din filmări private și tur de stadion.

Atât au încasat autoritățile, dar au cheltuit de cinci ori mai mult! Speranța primăriei privind reducerea pierderilor bugetare în favoarea lui Mihai Rotaru sunt legate de închirierea hotelului, restaurantului și a cafenelei. Cam greu de crezut, totuși, că asta ar fi soluția optimă pentru rentabilizarea relației economice între primărie și club, de vreme ce până la ora asta nimeni nu s-a apropiat cu vreo ofertă de locațiile scoase la închiriat în interiorul arenei. Nici măcar Mihai Rotaru.

In 3 minute poți să citești și: VIDEO! Pandemia la români: mici și icoane!

 Distanțare fizică și testare, cele două acțiuni care ne pot feri de un dezastru umanitar!

Scoateți armata pe străzi! E singura soluție!

Lupta cu COVID-19 precum șarja de la Robănești!

 Coronavirus (16 martie): Peste 7.000 de victime în întreaga lume!

Șeful OMS: „Avem un mesaj simplu pentru țări: testați, testați, testați!”

The following two tabs change content below.
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,231FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -
spot_img

Latest Articles