18.1 C
Craiova
vineri, iunie 14, 2024

Mii de euro pentru Răzvan Burleanu după calificarea la EURO 2024

Răzvan Burleanu, premiat cu o sumă generoasă. Cum vor fi răsplătiți ceilalți angajați, după calificarea la EURO 2024

Victoria de la Felcsut (Ungaria) a garantat echipei naționale a României nu doar calificarea la EURO 2024, ci și o primă substanțială. Federația Română de Fotbal va primi de la UEFA nu mai puțin de 9,25 milioane de euro pentru această performanță, iar o parte din acești bani se vor reflecta și în remunerațiile angajaților de la Casa Fotbalului.

Câți bani va încasa Răzvan Burleanu

Din totalul sumei de aproximativ 10 milioane de euro, un procent de opt la sută va fi alocat exclusiv personalului administrativ. Prin urmare, în jur de 800.000 de euro reprezintă suma pe care o vor primi cu bucurie Răzvan Burleanu și colegii săi din echipa administrativă.

Președintele de la Casa Fotbalului va încasa puțin sub 100.000 de euro, în timp ce Radu Vișan, secretarul general al FRF va primi în jur de 70 000 de euro. Apoi, restul banilor va fi împărțit între șefii de departamente și subalternii săi, susține playsport.ro.

Cu cât este răsplătită o victorie în grupe la EURO 2024

O victorie în grupe la EURO 2024 este răsplătită cu 1,5 milioane de euro, în timp ce un egal aduce 750.000 de euro. UEFA plătește pentru calificarea în optimi două milioane de euro, 3,25 milioane pentru atingerea fazei sferturilor de finală, 5 milioane pentru accederea în penultimul act și 7 milioane de euro pentru finalistă. Câștigătoarea Campionatului European va încasa 10 milioane de euro.

Edi Iordănescu, mulțumiri pentru doi antrenori din Superligă: „Este și munca voastră”

George Pușcaș și Ianis Hagi au marcat pentru cea mai importantă victorie a României din ultimii ani. Valentin Mihăilă (23 ani) a fost eliminat în minutul 81. După ce arbitrul Francois Letexier i-a arătat direct cartonașul roșu. Internaționalul român a părăsit terenul după doar 20 de minute. Pentru că l-a faultat pe Dor Turgeman din spate, cu talpa direct pe gleznă.

Astfel, în urma eliminării, Mihăilă va fi suspendat pentru meciul cu Elveția de pe Arena Națională. Dar și pentru primul meci din faza grupelor de la EURO 2024. 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles