Mini-remanierea lui Dăncilă. Ana Birchall, înlocuită de Dana Gârbovan la Ministerul Justiție

Ana Birchall va fi înlocuită de judecătoarea Dana Gârbovan la Ministerul Justiției, conform unor surse politice, anunță Digi 24. Pesediștii îl cer pe Mihai Fifor ministru plin la Interne. Fifor este momentan interimar la Ministerul Afacerilor Interne și are toate șansele să păstreze portofoliul.


Conform surselor Digi 24, Ana Birchall va fi propusă pentru postul de vicepremier pe parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. Înlocuitoarea acesteia ar fi controversata Dana Gârbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, considerată o apropiată a lui Florin Iordache.

De asemenea, la portofoliul de vicepremier pe probleme economice, condus în momentul de faţă interimar de Eugen Teodorovici, PSD l-a nominalizat pe deputatul Iulian Iancu.


Dana Gârbovan s-a remarcat prin susținerea demersurilor PSD și ALDE de modificare a legilor justiției și a fost extrem de vehementă cu privire la demiterea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Astăzi se desfășoară Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat, cel în care se va decide ce se va întâmpla cu guvernarea de acum înainte.

În 3 minute poți să citeși și: Becali nu se teme de Pițurcă: „O să fie mai ușor”

Adrian Mititelu nu l-a uitat pe Victor Pițurcă!

 Victor Pițurcă, noul antrenor al Universității Craiova!

U Craiova, aproape să piardă 500.000 de euro!

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *