fbpx
23.6 C
Craiova
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Ministrul Educației: Cum se vor desfășura Examenele Naționale!

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an”

Examenele naţionale se vor derula cu prezenţă fizică, anunta Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în urma consultărilor cu reprezentanţii elevilor, profesorilor şi părinţilor, pentru a se asigura relevanţa lor. „Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi”, a spus el, într-o intervenție la TVR, potrivit edupedu.ro.

Consultaraea cu reprezentanţii elevilor, ai personalului din învăţământ și ai părinţilor s-a desfășurat în urmă cu câteva zile, a transmis Cîmpeanu. „Cu toţii au solicitat şi împreună am agreat că vom face tot posibilul ca examenele naţionale să se deruleze predictibil, la datele la care sunt planificate. Am stabilit ca examenele naţionale să se deruleze cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale. Având deja două puncte fixe, este foarte posibil să fim nevoiţi să cedăm într-o altă parte, pentru că, dacă n-am ceda în nicio parte, ar fi ca şi cum am avea un an normal, în care nimic nu s-a întâmplat. Lucru în mod evident fals”, a subliniat ministrul Educaţiei.

El a adăugat că se poate flexibiliza tematica de examen: „Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realităţile acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educaţie au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi, să planificăm o tematică adecvată modului în care elevii au asimilat, şi nu modului în care profesorii au predat, pentru că de multe ori profesorii au predat, însă, fără să fie vina lor, au predat în faţa unor ecrane negre, deci nu avem un feedback, nu avem un raport real asupra a ceea ce au asimilat elevii. Această teamatică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru, la ceea ce au asimilat elevii”. Ministrul Educației a mai menţionat că de aceea este important un „diagnostic” al pierderilor elevilor, să existe simulări pentru a se şti cât şi unde au pierdut elevii.

Slabe șanse ca elevii să se întoarcă la școală pe 8 februarie!

Alin Buleică se va lupta cu FCU Craiova pentru promovare!

Horoscop 13 ianuarie 2021: Mai multă înțelegere cu cei dragi

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles