fbpx

Ministrul Educației: Examenele nu vor cuprinde materia din semestrul II

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat marți, într-o conferință de presă că examenele de Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea să fie susținute în luna iulie. Potrivit ministrului, programa de examen pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea.

Monica Anisie a mai spus și că a emis și un ordin de ministru prin care am anulat simulările examenelor naționale.

Despre examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, ministrul a declarat că acestea vor fi reprogramate „În funcție de data la care se vor relua cursurile”. Aceasta a adăugat că „Probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului vor putea fi susținute în luna iulie, iar programa acestor examene nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”.Simulările examenelor au fost anulate. Același lucru s-a întâmplat și cu evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și cu olimpiadele școlare.

„Situația școlară se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă și nota de la lucrarea semestrială, acolo unde este cazul”, a menționat ministrul educației. Tezele pentru semestrul al doilea se vor susține doar din materia predată până la data de 11 martie 2020 și doar după reînceperea cursurilor.

În ceea ce privește studiile din universități, acestea se vor desfășura în mediul on-line, cu excepția celor care necesită laborator sau proiect. „Activitățile care necesită activitate față în față vor fi reluate după încheierea stării de urgență”, a declarat ministrul.

În încheierea declarației de presă, ministrul educației a menționat că „Toate aceste măsuri pot suferi modificări, în funcție de hotărârile pe care le va lua Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus în România”.

Amintim faptul că pe data de 30 martie, Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru examenele naționale, în condițiile în care cursurile se țin online. Câteva zile mai târziu au fost făcute publice și baremele.

3 minute poți să citești și: 4 infectați cu COVID19 s-au plimbat o săptămână printre doljeni!

Cu gura şi nasul acoperite”. Încă un județ în care masca de protecție devine obligatorie

VIDEO! Modelul coreean explicat în toate detaliile: „Aceasta e știința!”

Facem măști! Români, hai să fim cehi!

BMC logoBuy me a coffee

Zahar la plic

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0