4 C
Craiova
duminică, decembrie 4, 2022

Ministrul Sănătății amenajează cabinete de vaccinare în școli

,,Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie”

Odată cu începerea școlilor se va relua procesul de testare al copiilor şi personalului din şcoli, atunci când apar simptome, iar ministrul sănătății anunță că vor fi amenajate în școli cabinete de vaccinare pentru copiii de peste 12 ani.

,,Noi am făcut disponibile testările pentru copiii din şcoală încă de anul trecut, dorim împreună cu Ministerul Educaţiei să reluăm acest proces de testare pentru copiii şi personalul din şcoli care devine simptomatic. Vorbim de testele care sunt acreditate de forurile ştiinţifice europene, acele teste rapide antigen, dar, de asemenea, recomandarea noastră fermă şi discutată şi agreată cu Ministerul Educaţiei este să continuăm cu măsurile de prevenţie şi anume purtarea măştii, ventilaţia corespunzătoare a spaţiilor în care copiii îşi petrec timpul şi îşi desfăşoară activităţile, precum şi, în limita posibilităţilor, distanţarea fizică”, a spus ministrul.

Dr. Mihăilă susține că se va insista pe vaccinarea copiilor, chiar și în școli, în cabinete sanitare. ,,De asemenea, acolo unde este posibil, plănuim să organizăm cabinete pentru vaccinare, acolo unde avem personal medical suficient, şi unde avem copiii care în acest moment au indicaţia de a fi vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea la copii este, de asemenea, sigură şi că ea reprezintă un bun mijloc de prevenţie a infecţiei la copiii de peste 12 ani, cei care au acum indicaţie de vaccinare”, a precizat Ministrul Sănătăţii pentru News.ro, potrivit edupedu.ro.

Tudor, olteanul medaliat cu aur la olimpiada internațională de matematică

Daria, un înger din Craiova, s-a ridicat la cer!

Bonuri de masă pentru craiovenii vaccinați!

Loading RSS Feed
Powered by Custom News Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,027FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles