21.7 C
Craiova
vineri, aprilie 12, 2024

FOTO SI VIDEO! Anarhie în SUA! Au incendiat secția de poliție din Minneapolis!

Garda națională în Minneapolis! Protestele George Floyd se răspândesc la nivel național! Schimb dur de replici Trump – Frey.

SUA, cea mai afectată țară de coronavirus de pe glob – cu peste 1.000 morți pe zi, se confruntă și cu o criză socială majoră, generată de uciderea lui George Floyd de către patru polițiști. Procedeul „genunchi pe gât” i-a fost fatal afro-americanului de 46 de ani.

Protestele din Minneapolis au escaladat. O secție de poliție a fost incendiată, ruguri s-au înălțat în mai multe zone ale orașului, așa că guvernatorul din Minnesota a cerut intervenția Gărzii Naționale pentru stoparea violențelor.

Donald Trump a postat pe twitter: „Când încep jafurile, încep și împușcăturile”, anunțând astfel intervenția militară. Un nou tweet al președintelui SUA spunea: „Remarc absența liderului în oraș. Ori primarul Jacob Frey aduce orașul sub control, ori voi trimite Garda Națională pentru restabilirea ordinii”.

Frey i-a răspuns în cadrul unei conferințe de presă: „Slăbiciune înseamnă să arăți cu degetul spre altcineva în timpul unei situații de criză. Donald Trump nu știe nimic despre forța orașului Minneapolis. Suntem extem de puternici! E o perioadă dificilă? Cu singuranță! Dar să fiți toți siguri că vom ieși din ea!”.

Între timp protestele s-au răspândit cu repeziciune în mai multe state din SUA, mulțimi de oameni furioși ocupând străzile și cerând acțiune imediată împotriva polițiștilor care au dat dovadă de brutalitate extremă, omorând un om încătușat.

În St. Paul, peste 170 de magazine au fost jefuite sau distruse de protestatari, susține poliția. În Memphis, Tennessee, protestatarii au pus stăpânire pe centrul orașului pentru câteva ore, cerând dreptate pentru americanii de culoare care au căzut victime autorităților: George Floyd, Ahmaud Arbery și Breonna Taylor.

Protestele au devenit violente și în Louisville, Kentucky, unde Breonna Taylor a fost împușcată mortal de poliție în martie. Denver, Colorado și Phoenix, Arizona, au fost alte câmpuri de luptă între oamenii furioși și poliție.

În 3 minute poți să vezi și: Accident pe străzile Olteniei: 4 tineri, transportați la Spital!

Evoluția speciei: după ce și-a băgat un pahar în fund, la un an distanță și-a vârât și-un borcan! (foto)

VIDEO: Un craiovean și-a cerut iubita în căsătorie la coada de la Maestro!

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles