fbpx
3.8 C
Craiova
luni, decembrie 6, 2021

Minune la admiterea pentru şcolile de jandarmi! Notele de 2 și 3 au fost transformate în 10

Circa 11 candidați au fost admiși cu medie maximă deși inițial notele lor erau minime. Jandarmeria Română este din nou în mijlocul unui scandal

Examenul pentru admiterea la şcolile de jandarmi a fost subiectul scandalurilor, anul acesta. După ce un elev a fost forțat să urineze într-o sticlă de plastic, acum vine rândul a 11 candidați care deși inițial obținuseră note de 2 și 3, aceștia s-au trezit cu calificatul maxim după contestație. Şcoala Militară de Jandarmi ”Petru Rareş” din Fălticeni şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” sunt cele două instituții vizate de asemenea erori.

Examenul pentru admiterea la Școlile de subofițeri de jandarmi s-au dat în fiecare județ. După afișarea rezultatelor de după contestații, 11 candidați care aveau inițial note foarte mici, note de 2 și 3, au obținut nota 10. Toți acești candidați dăduseră examen în aceeași clasă, în județul Prahova. Explicația acestei erori fatale vine de la Marian Godină.

„Ce s-a întâmplat acolo e total incorect față de candidații care erau admiși după corectare și care s-au trezit respinși după contestații, locurile lor fiind ocupate de cei care „s-au trezit” cu note de 10. Lucrurile s-au întâmplat cam așa: Într-una din sălile de examen din Prahova, în cea în care se aflau cei 11, candidații au primit spre rezolvare subiectele care au mai fost date la sesiunea din martie, subiecte pe care candidații le cunoșteau deja. Mi-e greu să cred că încă de la citirea lor, candidații nu au realizat că întrebările le sunt cunoscute. Bănuiesc că au mers „pe burtă”, bucurându-se că le știu.

La final, la corectare, șablonul folosit a fost cel corect, adică cel care se potricea cu răspunsurile examenului din sesiunea octombrie. Asta a făcut ca toți acei 11 elevi să obțină note de doi și de trei. A fost imediat evident că s-a întâmplat ceva și că subiectele nu bat cu șabloanele, așa că au fost îndrumați să facă contestații, ceea s-a și întâmplat. Însă nici dacă le-ar fi fost recorectate lucrările după șabloanele corespunzătoare subiectelor din martie, cei pe care candidații cu pricina le rezolvaseră, nu puteau lua toți note de 10, din moment ce inițial au avut note diferite.

Cum se explică asta? S-a aplicat regulamentul care spune așa: „În situația în care, în urma analizei contestației, se constată că grila de apreciere/corectare și notare/baremul de apreciere conține erori și/sau au fost aplicate întrebări/subiecte din afara tematicii și bibliografiei de concurs/greșit formulate/care se repetă, comisia de siluționare a contestațiilor dispune anularea subiectului/întrebării, precum și a răspunsurilor formulate pentru respectivul subiect/întrebare și acordă, din oficiu, punctajul maxim corespunzător subiectului/întrebării tuturor candidaților.” Astfel, toți cei 11 au obținut notele maxime, adică 10. Sunt tare curios dacă lucrurile vor rămâne așa”, a scris polițistul Marian Godină.

Potrivit adevărul.ro, în momentul de faţă are loc o anchetă internă la nivel de Inspectorat Judeţean pentru a se identifica sursa greşelii şi dacă la mijloc este vorba despre o eroare umană sau despre un act de corupţie. De precizat este că toţi cei 11 candidaţi care au susţinut proba scrisă în Prahova au fost în aceeaşi clasă. În mod normal, în antetul foii de concurs se află indicaţii cu privire la sesiunea de examen, la numele organizatorului şi unitatea pentru care a optat fiecare concurent. Este curios cum de niciunul dintre cei 11 concurenţi nu a observat că rezolvă testul din luna martie 2021 şi nu din luna octombrie.

În plus, după ce eroarea a fost făcută publică, rezultatele contestaţiilor din Prahova au fost şterse de pe site-ul instituţiei. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a refuzat să ofere vreo explicaţie cu privire la această situaţie. Deşi a fost întrebat insistent de reprezentanţii mass media, pe grupul de WhatsApp dedicat presei, purtătorul de cuvânt al IJJ Prahova, Daniel Chirvase, nu a dat niciun răspuns cu privire la organizarea examenului de admitere.

Olguța Vasilescu a dat anunțul! Zona centrală a Craiovei, reabilitată!

Slatina anulează și în acest an Târgul de Crăciun!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles