17.3 C
Craiova
joi, mai 23, 2024

Mișcări de trupe în peluze! Se va cânta pe două voci pe noul stadion!

CSU Craiova va avea susținere și din peluza sud a stadionului „Ion Oblemenco”. Sezione Ultra 2000 și brigada „North Lions” rămân la Nord.

 

11 suporteri semnează un comunicat în numele „veteranilor” din Sezione Ultra, anunțând că vor susține echipa Craiovei din Peluza Sud. Comunicatul sună astfel: „Veteranii din Sezione Ultra se muta la Peluza Sud! Desi ne dorim unitate si nu dezbinarea ultrasilor olteni , insa lipsa de caracter, educatie si mentalitate, culminand cu rusinea de la Milano, cand cei care cred ca iau decizii fara sa ne consulte au fost retinuti de politie pentru vandalism si nu pentru fapte de glorie, ne-a convins ca fenomenul ultra nu poate evolua cu astfel de indivizi. Vom reorganiza Peluza Sud in noul stadion pentru a satisface orgoliul oltenesc in planul ultra!”

Tu stabilești care este cel mai bun liceu din Craiova

Ce fac Cappilati și Ultras?

În august, două dintre brigăzile care alcătuiau Peluza Sud 97, Cappilati și Ultras nu au recunoscut FCU drept continuatoarea Universității Craiova. Implicit și-au retras sprijinul, nefiind prezente la meciurile din liga a patra. Și-au reiterate poziția la începutul lui septembrie: „Vă reamintim că Ultras 2004 şi Capillati, grupări care împreună cu Praetoria au format Peluza Sud şi-au retras sprijinul pentru noua echipă înfiinţată în 2017, pe care o considerăm o nouă minciună şi o încercare disperată de a ţine fanii aproape folosindu-se de ura împotriva echipei înfiinţate în 2013”. Totodată, au precizat că vor reveni în peluză când adevărata Știința va evolua pe gazon.

Nu rata! Esti la doua click-uri si o distribuire de un weekend gratuit la Ranca

Cum stau ultrașii craioveni în acest moment

 

CSU Craiova se bucură de sprijinul Sezione Ultra 2000 și North Lions, care vor ocupa peluza nord a noului stadion. În sud vor sta „veteranii” de la Sezione. Cappilati și Ultras sunt în stand-by. Merg la meciurile Naționalei și așteaptă să vadă Știința în iarbă, după cum am precizat mai sus. De partea cealaltă, FCU Craiova este susținută de Praetoria, una dintre cele trei grupări din Peluza Sud 97.

 

Miza procesului de pe 22 septembrie

 

La data de 22 septembrie, la Înalta Curte se va da verdictul privitor la marca Universității Craiova, adică siglă, culori, nume etc. CSU a câștigat la Tribunalul București și la Curtea de Apel, dar făcându-se recursuri peste recursuri, dar și din cauza vacanței judecătorești, s-a ajuns până în această toamnă cu judecata.

Cu alte cuvinte, fie într-o direcție, fie în alta, magistrații vor zice: asta e Știința!

În acest caz, expectativa unor brigăzi s-ar putea încheia. În plus, mirajul noului stadion din Bănie ar putea grăbi întoarcerea în peluză.

 

Cosmin Cojocareanu
Cosmin Cojocareanuhttps://3minute.net
Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles