fbpx
12.3 C
Craiova
duminică, octombrie 17, 2021

Misiune îndeplinită. Mihail Genoiu: “Ni s-a aprobat proiectul”

Primăria Craiovei a obținut fonduri europene pentru reabilitarea Parcului Nicolae Romanescu, primul obiectiv fiind podul suspendat

Nu este prima oară când se fac lucrări la podul suspendat. S-au făcut și în toamna lui 2015, când rambursările s-au realizat până în 31 decembrie 2015, iar suma rămasă a fost pusă din bugetul local. Valoarea lucrărilor de atunci a fost de aproximativ 4 milioane de euro. Nu a acoperit întreaga reabilitare a parcului, restul de bani fiind puși din bugetul orașului. În luna iulie a acestui an, Primăria a redepus proiectul la Ministerul Dezvoltării al întregului parc.

Podul suspendat, reabilitat pe bani europeni

În această vară, edilul-șef al urbei spera ca răspunsul Ministerului să fie unul favorabil și să vină curând. „În general, în ultima perioadă au fost destul de rapizi. Deja am avut vizite pe blocuri, deja ni s-a aprobat un prim calup de reabilitări termice la blocuri. Astăzi am avut vizită şi pentru Casa Rusănescu, care e prinsă pe axa de monumente istorice şi care a trecut cu brio. Uşor, uşor începem să primim răspunsurile la evaluări”. Săptămâna trecută, într-o conferință de presă, primarul a dat mult așteptata veste. Proiectul s-a aprobat.

Joi a avut loc o ședință, unde au fost prezenți consilierii locali, pentru a aproba proiectul. Mihail Genoiu a spus că “Știți bine că noi am avut o problema cu podul. Acesta nu a putut fi prins pentru că era într-o perioadă de sub 5 ani de la ultima reabilitare. Au trecut cei 5 ani, am făcut proiectul pentru pod. Faptul că n-am avut podul prins , ne-a făcut ca pe axa nouă să considerăm acest proiect nefinalizat. Noi nu facem altceva decât să facem și podul pe bani europeni. Ca și tranziție, noi nu încercăm și am reușit la Ministerul Dezvoltarii cam 90% din aprobări să nu trebuiască să rambursăm cei 4 milioane de euro, sa dăm banii și după asta să tragem din nou banii pe axa următoare. Am făcut doar compensare, adică să  rămână cei 4 milioane de euro pe care i-am primit și să luam doar diferența, fără să rambursam nimic. Noi vom lua diferența,  banii pe care i-am plătit de la bugetul local pentru reabilitarea parcului, și în plus pentru podul din parcul Romanescu. Asta e procedura” .

VIDEO! Imagini de coșmar. Și-a pierdut viața pe Centura Caracalului

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles