Meciul dinaintea meciului: Mititelu – Rotaru 1-3!

Revenirea FCU Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco” era doar pretextul. Jocul real era contra lui Rotaru.

În fapt, FCU Craiova – U Cluj, meciul care a marcat revenirea formației patronate de Adrian Mititelu pe stadionul „Ion Oblemenco” după 6 ani, avea o cu totul altă miză. Că doar niciuna dintre cele două combatante, din divizii inferioare, nu avea pretenție la ridicarea trofeului. FCU Craiova avea ocazia să demonstreze că poate fi echipa orașului – asta era miza reală. Cu alte cuvinte, era războiul dintre cele două cluburi craiovene, ce tinde să se eternalizeze, în privința identității și apartenenței, date de suporteri. Cum o putea face? Cu 30.000 de oameni pe stadion.

Mititelu a strâns alături 10.000 de suporteri, veniți fie din pasiune, fie din curiozitate. O cifră decenta, dat fiind că echipa sa e în C. E dificil, dacă nu imposibil, să faci aprecieri obiective și juste în privința relevanței acestei cifre. Întrucât contextul nu este identic pentru cele două cluburi.

Sunt o serie de variabile care fac diferența, între care amintim:

  1. Mititelu e aut din Craiova de 6 ani, fie că nu a avut echipă, fie că nu a avut teren unde să joace.
  2. Echipele sunt din eșaloane diferite: una în A, cealaltă în C. Ori Rotaru nu a fost vreodată în C, pentru a compara câți suporteri a strâns aflat în aceeași ligă cu Mititelu. Cu jumătate de deceniu în urmă, la meciul promovării din B, cu Vâlcea, au fost sub 1.000 de spectatori pe Oblemenco.
  3. În ultimii 6 ani, generațiile tinere din Bănie au crescut cu Bancu și Vătăjelu, nu cu Stoenac și Raicea

Și dacă, totuși, insistăm pe o comparație, Mititelu a strâns cât Craiova lui Papură și 1/3 din Craiova lui Pițurcă.

Cum s-au marcat golurile în meciul Mititelu – Rotaru 1-3!

0-1

Assist-ul la primul gol a fost oferit de Consiliul Local Craiova, care le-a permis celor de la FCU Craiova, în conformitate cu legea, să joace pe stadionul din Bănie. A fost unul decisiv, întrucât Rotaru nu a făcut altceva decât să împingă mingea în ațe de pe linia porții, când i-a transmis rivalului, prin Cârțu, că-l ajută cu organizarea meciului.

0-2

Rotaru s-a desprins grație comunicării în jurul evenimentelor de la mijlocul acestei săptămâni. În vreme ce Mititelu se poza pe la Munchen, când ar fi trebuit să fie în epicentrul momentului zero pe care-l trăia echipa sa, clubul de Liga 1 controla comunicarea. Ca exemple: Mititelu nu a fost capabil să profite de emulația creată în jurul jocului (oameni care anunțau că vin din străinătate expre pentru meci, alții care-și luau liber de la Ford și din alte societăți pentru a fi pe stadion). Ideea centală a comunicării FCU a fost că vinde bilete, la un momentdat apărând trei postări la rând pe această temă, dintre care una sponsorizată, pe pagina de facebook. În vreme ce Rotaru a confiscat inclusiv sloganul care se potrivea perfect,în situația revenirii în Craiova: „un meci, o echipă, un oraș”. În contextul în care președinții se aleg pe facebook, toate cele menționate au făcut ca Rotaru să se desprindă pe tabelă.

1-2

Peluza Sud 97 a punctat pentru Mititelu. A coagulat vreo 3-4.000 de oameni, a creat o atmosferă rară în Centrul Vechi, iar pe stadion a fost, la fel, la înălțime.

1-3

Golul prin care nu s-a mai pus problema câștigătorului s-a marcat, ca pe stadion, în prelungiri. Poate la finalul celor 120 de minute. Pentru că Rotaru a scăpat de prezența lui Mititelu în oraș pentru cel puțin un an. A fost primul și ultimul meci pe Oblemenco în 2019 și prima jumătate a lui 2020 pentru FCU Craiova. Cert e că Rotaru a ieșit cu bine din aventura lui Mititelu pe Oblemenco. Dacă ar fi umplut stadionul pretențiile puteau crește.

În 3 minute poți să vezi și: Primul și ultimul meci din 2019 pe Oblemenco!

 VIDEO! Foc la Teatru! „Cra-io-va u-ni-ca!”

Craiova este gazdă pentru Gala K1, sub bagheta lui Florin Boboc!

Lovitură de stadion: Grandiosul se mută de pe „Oblemenco”!

Peluza Sud 97: „Orașul nostru, regulile noastre!”

Victor Pițurcă: „Avem teren la Extensiv”

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0
The following two tabs change content below.
Summary
Meciul dinaintea meciului: Mititelu - Rotaru 1-3!
Article Name
Meciul dinaintea meciului: Mititelu - Rotaru 1-3!
Description
Revenirea FCU Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco” era doar pretextul. Jocul real era contra lui Rotaru.
Author
Publisher Name
https://3minute.net
Publisher Logo

Cosmin Cojocareanu

Fondator 3minute.net. Cu experienta de peste 15 ani in presa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0Shares
0 0