fbpx
12.3 C
Craiova
duminică, octombrie 17, 2021

Anisie a lansat anunțul oficial: ce le pregătește viitorul an școlar elevilor!

Anisie face reformă în educație: vrea reducerea cerințelor dar și respectarea drepturilor elevilor!

Executivul a aprobat două hotărâri de guvern privind noile standarde naţionale de evaluare internă şi externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP, a anunţat joi ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

„Ceea ce anunţam devine realitate! În cadrul şedinţei de astăzi a Executivului, au fost aprobate cele două Hotărâri de Guvern privind noile standarde naţionale de evaluare internă şi externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP. Astfel, din anul şcolar 2021-2022, noile standarde pun accentul pe reducerea cerinţelor/condiţiilor de îndeplinit cu 57% pentru autorizarea de funcţionare provizorie (de la 93 la 40), cu 77% pentru acreditare şi cu 76% pentru evaluare periodică (de la 1.095 la 265). Este un nou pas în procesul de debirocratizare pe care mi l-am asumat încă de la preluarea portofoliului de ministru”, susţine ministrul într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanta MEC afirmă că noile standarde vor sta la baza asigurării accesului la educaţie şi „vor garanta echitatea” furnizării serviciilor educaţionale, pentru că „o educaţie de calitate nu poate fi decât incluzivă”.

„În acest scop, au fost introduse prevederi explicite în direcţia respectării legislaţiei privind drepturile copilului şi nediscriminarea”, menţionează ministrul Monica Anisie.

Monica Anisie precizează că digitalizarea joacă „un rol cheie în tot acest demers” – în prezent, întregul proces de evaluare externă se poate realiza şi online, iar prin noua metodologie, va exista şi obligaţia în acest sens.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a mai anunţat, printr-o postare pe Facebook, că s-a atins numărul de 64.270 de tablete distribuite la nivel naţional, iar procesul va continua.

„6010 dispozitive electronice au ajuns în judeţul Teleorman. După Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Braşov, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Argeş, aceste dispozitive electronice au ajuns şi la elevii din Teleorman! Odată cu acestea, s-a atins numărul de 64.270 de tablete distribuite la nivel naţional. Procesul continuă”, a scris Monica Anisie pe Facebook.

Profesorii cer sporuri pentru expunerea îndelungată la calculator!

Pițurcă și Mititelu nu și-au încheiat socotelile: „A cerut să i se dea clubul”

Primul jucător dorit de Rădoi la Craiova!

Cum să treci peste o despărțire, în funcție de zodie!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles