22.9 C
Craiova
vineri, august 19, 2022

Italia caută soluții: în ce condiții se pot întoarce muncitorii sezonieri români

Agricultura italiană nu poate supraviețui fără muncitorii români. Ce soluții au găsit liderii de la Roma pentru a aduce lucrătorii sezonieri în țară!

Italia este țara care se bazează foarte mult pentru ajutorul muncitorilor străini în agricultură sau la îngrijirea seniorilor, astfel se caută soluții, se face apel la autoritățile italiene pentru sprijin pentru a continua să fie folosiți gastarbeiterii, dar cu evitarea aducerii în Peninsulă a unor cazuri noi de COVID-19, potrivit evz.ro.

Român, prins într-o cameră de hotel cu soția vărului său! Polițiștii l-au arestat

Verișorul înșelat a recurs la o metodă de răzbunare demnă de telenovelele turcești! Un român din Italia se afla într-o Read more

transport gratuit
Transport gratuit pentru românii care vor să muncească în străinătate!

Vești bune pentru persoanele interesate de lucrul în afara țării! Condițiile de călătorie se schimbă! Ministerul Muncii a formulat un Read more

Asociațiile Confagricoltura și Copagri solicită guvernului de la Roma să adopte, după un model asemănător din Germania, carantina activă pentru lucrători sezonieri din cele două state, aceasta pentru a garanta recolta din Italia, care va începe în curând. Această solicitare vine după decizia ministrului sănătății, Roberto Speranza, de a impune carantina obligatorie tuturor cetățenilor care vin din România și Bulgaria, indiferent de rezultatele testelor de diagnosticare a coronavirusului.

Potrivit asociației fermierilor Coldiretti, peste 100.000 de lucrători sezonieri agricoli sosesc în fiecare an în Italia din România, număr la care se adaugă peste 10.000 de cetățeni bulgari.

„Mulți dintre acești lucrători se află deja în Italia, însă suntem îngrijorați de faptul că impunerea carantinei va limita sosirile pentru sezonul culesului de vie, care în Italia începe în mod tradițional în luna august și continuă în septembrie și octombrie” – se plâng fermierii italieni.

Carantina activă prevede ca lucrătorii să-și poată îndeplini sarcinile fără a pierde 14 zile de activitate, dar cu condiția ca aceștia să fie găzduiți în incinta cooperativei, să lucreze separat de ceilalți și să nu părăsească plantațiile timp de două săptămâni.

Fermierii propun totodată măsuri alternative, cum ar fi efectuarea testelor pentru depistarea COVID-19 în termen de 24 de ore de la sosirea lucrătorului sau în timpul vizitelor efectuate înainte de angajare.

Şi în cazul româncelor care îngrijesc bătrâni sau persoane cu diverse patologii există o foarte mare îngrijorare din partea familiilor, care se tem practic să le primească în casele lor – așa cum recunoaște și secretarul general al Asociației Naționale a Angajatorilor Casnici, Lorenzo Gasparini.

Prefecturile, dar și direcțiile de sănătate publică încearcă să găsească anumite structuri în care ar putea să le găzduiască pe femeile românce care revin din țară și nu au unde să stea două săptămâni înainte să revină lângă bătrânii de care se ocupă, scrie aceeași sursă citată.

În 3 minute poți să vezi și: Cele mai seducătoare femei din zodiac. Au toți bărbații la picioare

E oficial! Băluță a semnat!

FOTO: Cum arată fiica lui Chef Bontea la 18 ani!

Delia dură doar pe Instagram: ,,mă enervează stilul pisică în călduri”

Rotaru pregătește transferul verii: Tudor Băluță!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

30,824FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles