21.7 C
Craiova
joi, septembrie 21, 2023

N-au protestat degeaba! Angajații din spitale își vor primi banii înapoi

Legea salarizării se modifică! Angajații din spitale care au salarii mici își vor primi banii înapoi! După greva de avertisment a angajaților, Legea salarizării şi Regulamentul de sporuri se vor modifica, au anunțat ministrul sănătății, Sorina Pintea și ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu!

Angajații spitalelor care au protestat de-a lungul timpului nemulțumiți că nu-și primeau sporurile sau că aveau salarii prea mici pentru munca pe care o depuneau, n-au protestat degeaba. Se pare că, ministrul muncii și ministrul sănătății, au anunțat într-o sedință că Legea salarizării se modifică. Cadrele medicale, dar și restul angajaților din spitale își vor primi banii înapoi.

Protestele n-au fost în zadar

Lia Olguța Vasilescu, dar și Darius Vâlcov s-ar fi opus în primă parte, însă au realizat că sindicatele din sănătate nu vor renunţa la grevă au cerut o soluţie de la ministerul de Finanţe. Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat că „Legea salarizării şi Regulamentul sporurilor a fost aplicată în mod subiectiv”, adăugând că doar doua spitale au declarat că au avut scăderi salariale.

„În urma discuţiilor de astăzi s-a decis modificarea Legii salarizării”, a mai spus ministrul Sănătăţii, adăugând că se va verifica şi urmări modul de aplicare a Legii salarizării şi a Regulamentului sporurilor. Lia Olguța a afirmat că cele mai mari scăderi salariale au fost doar în două spitale. „Şi autorităţile locale şi managerii de spitale trebuie să respecte Regulamentul de sporuri. Aplicarea măsurilor anunţate depinde de aplicarea corectă a legii”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Ministrul muncii a spus cum va fi modificață Legea salarizării:

” 1) Acordarea unei sume compensatorii pentru toții angajații din sistemul sanitar care au înregistrat diminuări de venituri nete față de nivelul lunii februarie 2018. Suma compensatorie va acoperi integral diferența.

2) Păstrarea actualelor limitele prevăzute în Regulamentul de sporuri în vigoare, cu garantarea pragului minim.

3) Crearea posibilității depășirii procentului de 30% prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017, pentru spitalele mono-specialitate, servicii județene de ambulanță și Serviciul de Ambulanță al Municipiului București-Ilfov, în vederea asigurării nivelului minim al sporurilor prevăzute în actualul Regulament al sporurilor și stabilirea, prin hotărâre de guvern, a sumelor suplimentare necesare, dar numai în cazuri bine fundamentate.

4) Excluderea sporului de gardă din calculul pentru stabilirea plafonului de 30%, prevăzut în Art. 25, alin. 1 și 2, din Legea 153/2017.

5) Reluarea negocierilor la Contractul Colectiv de Muncă.

6) Reformularea modalității de încadrare a directorului de îngrijiri, în sensul revenirii la forma inițială a Legii 153/2017.

7) Echivalarea funcțiilor de moașe și surori medicale cu funcția de asistent medical. ”

Citește și https://bit.ly/2IoHcZG

Loading RSS Feed

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img
Loading RSS Feed

Latest Articles