Narcisa Huidilă: „Furi mireasa, furi și fotograful”

Târgul de nunți din Craiova ne-a scos-o în cale pe Narcisa Huidilă, o tânără care a făcut din pasiune – meserie! Narcisa a dezvăluit cum s-a apucat de fotografie, cât de important este fotograful la o nuntă, dar și care sunt momentele amuzante și în același timp frumoase din timpul unui eveniment!

Părinții își pun amprenta asupra viitorului copiilor, așa a fost și în cazul Narcisei. Tatăl ei a îndrumat-o să-și urmeze visul și a sprijinit-o să urmeze cursuri de fotografie. De acolo, drumul ei a devenit unul clar. Scopul era deja stabilit: „Vreau mereu să fac ceva nou. Să îmi pun amprenta pe ceea ce fac”.

Fac fotografie de trei ani și pot spune că este o pasiune. Am avut o susținere din partea tatălui meu. Și el se pricepe foarte bine la fotografie, la editat. El m-a îndrumat către un curs de fotografie. De acolo, eu am realizat că îmi place fotografia mult mai mult. Pentru a face această meserie, trebuie să cunoști toți pașii necesari. Fotografia este o responsabilitate. Reprezintă seriozitate în fața oamenilor. Trebuie să cunoști anumite tehnici, pe care trebuie să le stăpânești foarte bine. Am mers la multe ședințe foto. Fotografia se fură, nu se învață. Vreau mereu să fac ceva nou. Să îmi pun amprenta pe ceea ce fac, tocmai din această cauză sau datorită acestui lucru, eu nu am un fotograf drept reper. M-am orientat să fur câte ceva de la toți sau măcar de la cei care mi-au plăcut în mod special. Fac poze la nunți, botezuri, ședințe foto în natură, peisaje”.

Pasiunea merge mai departe decât meseria!

Am momente în care plec singură cu aparatul să fac poze. De când m-am apucat de fotografie, foarte mulți prieteni m-au căutat să le fac poze, dar nu m-a deranjat, dimpotrivă. Am fost foarte bucuroasă să-i fotografiez. În general, mirii sunt interesați ca pozele să fie de calitate. Ei sunt mereu interesați, este normal. Eu cred că o ședință foto reușită, la nuntă, va arăta bine mereu dacă este sinceră. Vreau să văd un zâmbet, o trăire, o emoție. Nu vreau să pun oamenii să stea la poza forțat. Trebuie să vină din suflet. Eu asta încerc să imortalizez mereu”, a povestit Nercisa.

Tradițiile sunt cele ce hrănesc sufletele, sunt cele ce animă un eveniment, dar și cele ce te fac să-ți amintești cu drag de clipele trăite alături de persoanele iubite. „Furi mireasa, furi și fotograful”, așa vede lucrurile Narcisa Huidilă.

Atunci când se fură mireasa este un moment foarte important. Încă se păstrează această tradiție. Iar atunci când mireasa este furată, fotograful este și el furat. Nu poți să ratezi un asemenea moment. Sunt clipe pe care trebuie să le imortalizezi. Este un mic moment de nebunie frumoasă, poate un ultim moment rebel pe care mireasa îl trăiește, înainte să treacă la viața de familie. Este excepțional să vezi cum doi oameni pornesc la drum. Este superb să faci parte din micul fragment din viața unui cuplu

Fiecare eveniment are momentele lui tensionate, emoționante sau amuzante. Narcisa a vorbit despre o nuntă, unde oamenii au prins curaj mai greu, dar într-un final, petrecerea s-a mutat pentru un moment în fața aparatului foto.

Am participat la un eveniment superb, acolo unde am pus la dispoziție cabina foto tip oglindă. Oamenii îți puteau face poze instant, cu diferite mesaje sau costumații. A fost greu până s-au apropiat câțiva doritori care au întrebat cât costă. Noi le-am răspuns că sunt gratis și că pot face poze fără probleme. În acel moment, evenimentul s-a mutat la cabină. Au fost persoane care au făcut și câte 30 de fotografii”.

În 3 minute poți să citești și: Românce celebre, la Biblioteca Aman!

Fuego, preferatul mamelor vine în Craiova

Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *