1.2 C
Craiova
joi, februarie 22, 2024

Nemții își deschid fabrică la Craiova! 500 noi locuri de muncă pentru craioveni!

Nemții de la Wielpütz Automotive s-au hotărât să-și deschidă  fabrică la Craiova, iar locurile de muncă vor fi pe plus cu 500 !

Conducerea Consiliului Județean Dolj, directorul High-Tech Industry Park, Dan Dașoveanu și primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu s-au întâlnit cu reprezentanții Wielpütz Automotive Germania, firmă care vrea să deschidă  fabrica la Craiova.

„ Ne face mare plăcere să ne reîntâlnim cu reprezentanții firmei Wielpütz Automotive, din Germania, cu care am avut o serie de întrevederi la sfârșitul anului trecut, pentru că astăzi suntem în măsură să anunțăm construirea unei noi fabrici la Craiova, pe cea de-a doua platformă economică a Consiliului Județean Dolj, High-Tech Industry Park. Dintre toate investițiile realizate de către o autoritate locală, cele mai apreciate de către comunitate sunt cele care generează locuri de muncă, iar această companie, al cărei sediu central se află în Hilden, va crea în primii cinci ani un număr de 500 de posturi” , a spus Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

Fabrica la Craiova! „ Poate cel mai important eveniment pe investiții în România ultimilor doi ani și jumătate”

Wielpütz este cel de-al 15-lea investitor cu care High-Tech Industry Park a încheiat un contract de închiriere sau superficie. În total, aceste 15 companii și-au asumat realizarea unor investiții în valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro și crearea unui număr de peste 1.500 de locuri de muncă.

Directorul High -Tech Industry Park Craiova susține că semnarea contractului de închiriere reprezintă principala investiție realizată de o firmă importantă în ultimii doi ani și jumătate din România. „A fost semnat contractul de închiriere pentru 30.000 metri pătrați în Parcul High Tech Industry Park, cu firma germană Wielputz din Hilden. Este, poate cel mai important eveniment pe investiții în România ultimilor doi ani și jumătate”, a precizat Dan Dașoveanu.

Citește și: Conflictul de la Ford il lasa rece pe Genoiu!

 

Catalin Anghel
Catalin Anghel
Redactor 3minute.net. Absolvent al Facultății de Jurnalism din Craiova.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stay Connected

32,055FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă

Latest Articles