-3.7 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

Un bunic și-a legat nepotul cu lanțul de peretele camerei unde dormea!

Vremurile disperate cer măsuri disperate: „Ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă”! Cum a scăpat nepotul din lanturi

Situație neobișnuită, în Brăila! Un nepot a fost legat în lanturi de către bunicul său, un bărbat de 64 de ani, care a decis să ia măsuri drastice împotriva tânărului, nemulţumit de faptul că acesta se droga şi lipsea noaptea de acasă. L-a legat cu un lanţ de peretele camerei unde dormea şi îl elibera doar ca să meargă la toaletă, notează adevărul.ro.

Judecătoria Brăila l-a condamnat pe bunic la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanţei, pronunţată pe 29 octombrie, nu este definitivă. Potrivit anchetatorilor, în luna august 2020, bărbatul a decis să îşi lege cu un lanţ propriul nepot, în vârstă de 15 ani, pentru a-l împiedica să plece din casa unde locuia. Băiatul fusese trimis la bunicul său de tatăl care locuieşte în Franţa, însă odată ajuns la Brăila, acesta a început să se drogheze şi să fure. Sătul de problemele create de nepot, bărbatul de 64 de ani a decis să ia măsuri drastice împotriva acestuia.

L-a legat cu un lanţ din fier de un picior, cu lacăt, de peretele camerei în care adolescentul dormea. Timp de două zile, bunicul i-a adus mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori, îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, însă doar când era acasă.

„În luna august 2020, persoana vătămată obişnuia să plece de acasă, în cartier, cu prieteni de-ai săi, petrecând timpul cu aceştia, fumând marijuana şi etnobotanice, lipsind nopţile de acasă. Astfel că, în data de 13 august 2020, bunicul său, P.C., în grija căruia se afla de circa o lună de zile, de când revenise de la tatăl său din Franţa, a luat hotărârea de a-l lega cu lanţul din fier de piciorul stâng, cu lacăt, de peretele camerei în care minorul dormea, stând aşa legat prima dată timp de două zile, timp în care bunicul îi aducea de mâncare, apă, ţigări şi ocazional îi dădea drumul pentru a putea merge la toaletă. Uneori îl mai elibera pentru scurte perioade de timp, cât timp era bunicul acasă”, a menţionat procurorul de caz în rechizitoriu.

Pe 16 august 2020, băiatul a găsit un topor lângă uşa de la intrarea în curte şi a reuşit să îşi taie lanţul de la picior şi să scape. A fost adus acasă după câteva zile de către doi tineri, iar bunicul său l-a legat din nou cu un alt lanţ, în aceeaşi modalitate, în aceeaşi încăpere a casei. După alte patru zile de ”arest la domiciliu”, adolescentul a găsit un telefon mobil al unui unchi şi a sunat la 112. Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au eliberat pe băiat, iar bunicul său va merge la închisoare în viitorul apropiat dacă instanţa de apel va menţine pedeapsa aplicată iniţial.

Viorel Lis s-a infectat cu Covid! Declarații din spital: „Sunt terminat”

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian a fost închisă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles