16.2 C
Craiova
duminică, mai 19, 2024

Noile terminale, inaugurate pe Aeroportul Internațional Craiova!

Aproximativ 600 de pasageri pot fi procesați, simultan, în noile terminale de pe Aeroportul Internațional Craiova!

Aeroportul din Craiova se poate mândri, începând de luni, cu două noi terminale pentru pasageri. Investiția de 8 milioane de euro face ca aproximativ 600 de călători să poată fii procesați simultan. De la evenimentul de astăzi nu a putut lipsi primarul orașului, Olguța Vasilescu.

Terminale noi pe Aeroportul din Craiova

O nouă investiție de amploare aduce pe Aeroportul din Craiova două noi terminale. Ambele corpuri sunt inaugurate în contextul în care aviația civilă a revenit și chiar a depășit anul de referință 2019, Aeroportul Internațional Craiova înregistrând deja o creștere a numărului de pasageri față de anii precedenți. Aceasta a fost și motivația principală, oferită de reprezentanții aeroportului, cu privire la investiție.

Primarul orașului, Olguța Vasilescu, a fostprezent la evenimentul de luni. Edilul a subliniat nevoia pe care Craiova o avea în privința investiției la aeroport. Primarul a explicat cum Aeroportul Internațional Craiova are impact inclusiv în Serbia sau Bulgaria.

“Pentru un oraș așa cum este Craiova, pentru dezvoltarea lui este vitală existența unui aeroport și iată că acest aeroport începe să arate ca un aeroport internațional, prin această investiție de 8 milioane de euro, dar și prin restul investițiilor care sunt în derulare la ora actuală.

Așteptăm un trafic mai mare de pasageri în Craiova. Atât concetățeni, dar vrem să devenim și un adevărat hub pentru tot ceea ce înseamnă Bulgaria sau Serbia. Profit de ocazie să anunț că pese două săptămâni, va fi un mare show aviatic pe Aeroportul Craiova. Este vorba despre 50 de piloți, 40 de aeronave civile și militare”, a spus primarul orașului Craiova, Olguța Vasilescu.

Constructorul a fost vinovat!

Lucrările la cele două terminale ale aeroportului au durat ceva mai mult decât era preconizat. Iniția s-au anunțat 20 de luni pentru realizarea proiectului. Managerul Aeroportului Internațional Craiova, Sorin Manda, a explicat motivul pentru care lucrările au întârziat, iar motivul este vechiul constructor.

”Suntem într-un moment foarte important pentru Aeroport. Inaugurarea celor două noi terminale. Terminalul de plecări și terminalul de sosiri. Traficul de pasageri a crescut foarte mult și eram în imposibilitatea de a putea procesa numărul mare de pasageri. Este o investiție a Consiliului Județean, o investiție de aproximativ 8 milioane de euro. Ea a fost gândită mai de mult dar, din păcate, am avut parte de un constructor neserios.

Lucrarea ar fi trebuit să dureze 20 de luni și nu ne așteptam să dureze atât de mult. Țin să mulțumesc celor peste un milion și jumătate de pasageri care ne-au trecut pragul de la începerea lucrărilor și au fost puși în situația în care experiența de zbor de la Craiova nu a fost mereu una plăcută. La acest moment, toate investițiile care vizează Aeroportul însumează peste 150 de milioane de euro. Vom face din Aeroportul din Craiova unul dintre cele mai mari poluri de dezvoltare al regiunii”, a spus Sorin Manda, managerul Aeroportului Internațional Craiova.

Nu în ultimul rând, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, instituția care s-a ocupat de investiție, a menționat că odată cu cele două terminale, pe aeroport vor putea fi procesați, simultan, aproximativ 600 de pasageri.

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles