-3.7 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

Notele alb-albaștrilor în 2021!

Câți jucători din actualul lot al celor de la CS Universitatea Craiova au impresionat anul acesta și cine nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor!

CS Universitatea Craiova nu a avut un an 2021 extraordinar, dar nici unul dezastruos. Oltenii au dus-o rău în campionat, dar au reușit să câștige Cupa României și SuperCupa, lucru care i-a mai îmbunat pe fani. Mihai Rotaru a schimbat antrenorul la începutul acestui sezon, dar momentan nu s-a demonstrat că a fost o mișcare inspirată.

Cu gândul la fotbal-șampanie, craiovenii au încheiat anul cu 7 meciuri consecutive fără victorie și cu un moral destul de șifonat. Trupa din Bănie speră la mai bine, Gică Craioveanu vrea să fie președinte, Rotaru își dorește să scoată echipa la bursă, iar fanii speră la încă un trofeu în 2022.

Chiar dacă rezultatele nu au fost extraordinare, Craiova are un lot puternic, cu jucători experimentați și cu tineri talentați. A fost un an greu, dar fiecare dintre fotbaliștii ce au îmbrăcat trioul alb-albastru a învățat  lecție.

2021: Notele alb-albaștrilor în 3 minute:

Pigliacelli7: Portarul italian a fost titular pentru multă vreme la Craiova. Venirea lui Lazar l-a făcut să progreseze pe plan personal, pentru că a reușit să accepte și poziția de rezervă atunci când i s-a cerut. Mirko a demonstrat că jocul lui de picior este aproape esențial pentru echipă și că oltenii nu se vor putea lipsi prea ușor de serviciile lui.

David Lazar5: Când a venit, majoritatea suporterilor au crezut că îi va lua locul lui Pigliacelli. Ce-i drept, a primit șansele lui, dar nu a demonstrat că poate fi un jucător esențial, cel puțin momentan.

Bogdan Vătăjelu6: Pentru fundașul stânga a fost un an destul de bun. Acesta a fost folosit pe mai multe posturi și a primit încredere din partea antrenorilor, chiar dacă nu a fost considerat titular de drept.

Ștefan Vlădoiu5: Considerat unul dintre cei mai promițători tineri produși de academia Craiovei, apărătorul dreapta s-a pierdut pe drum. Acesta a avut și probleme cu anumite accidentări, dar evoluțiile sale au fost oscilante.

Nicușor Bancu7: Chiar dacă la echipa de club nu a mai avut evoluții foarte bune, căpitanul alb-albaștrilor a rămas totuși constant, fiind un component important și pentru echipa națională.

Mihai Bălașa 5: Fundașul și-a pierdut locul de titular odată cu instalarea lui Reghecampf, dar și înainte de venirea noului antrenor era un apărător care nu oferea mereu siguranță echipei.

M. Constantin – 5: Veteranul din apărarea Craiovei a fost un om important pentru echipă, dar a și gafat în momente importante.

Paul Papp6:Înainte să se accidenteze, Papp era unul dintre cei mai în formă fundași din Liga 1, dar problemele medicale l-au scos din circuit, iar revenirea nu a fost tocmai extraordinară.

Antoine Conte4: Fundașul dreapta nu a apucat să demonstreze mare lucru la Craiova, pentru că a stat mai mult accidentat.

Valerică Găman7: Mulți se așteptatu ca Găman să fie rezerva perfectă la Craiova, dar acesta a demonstrat că mai are multe de spus în fotbalul românesc. Din păcate pentru fundașul central, o accidentare îl va ține departe de teren până la începerea play-off-ului.

Vladimir Screciu6: Tânărul apărător s-a confruntat cu valuri de critici după ce a revenit în Bănie. Reghecmapf l-a repus pe picioare și i-a dat încredere. Screciu a devenit titular la Craiova și a căpătat mult mai multă siguranță în joc în anul 2021.

Alexandru Mateiu8: Lăsând la o parte problemele pe care le-a avut cu antrenorii, Mateiu rămâne unul dintre cei mai capabili închizători din Liga 1. Mijlocașul a fost exclus din lot de Reghe, între timp s-a accidentat, iar acum antrenorul ar avea nevoie disperată de un astfel de jucător la mijlocul terenului.

Antoni Ivanov5: Bulgarul nu a fost o prezență constantă în echipa Craiovei, dar a fost util de fiecare dată când antrenorul s-a bazat pe el.

Matteo Fedele4: Elvețianul a mai primit o șansă la Craiova, dar nici de această dată nu a reușit să fie un component important pentru trupa din Bănie.

Ștefan Baiaram5: Tânărul mijlocaș a avut evoluții oscilante în 2021 și nu a profitat la maxim de șansele pe care le-a primit. Totuși, rămâne un jucător talentat și poate ajunge un component important al formației din Craiova.

Dan Nistor8: A fost motorul echipei în 2021. La mijlocul terenului, Nistor nu a avut rival pe postul său și în fiecare partidă în care a fost folosit, acesta a arătat că este determinat. Chiar dacă cifrele nu arată extraordinar în ultima perioadă, nici colegii nu l-au ajutat pe mijlocaș prea tare.

Gustavo6: Brazilianul nu mai este la fel de bun cum era atunci când juca alături de Mitriță și Băluță, dar evoluțiile sale au ajutat Craiova în acest sezon.

Căpățână5: Chiar dacă a fost folosit pe mai multe posturi, jucătorul transferat de la Voluntari nu a impresionat și a fost mai mult o plăcere vinovată a lui Reghecampf.

Alex Cîmpanu 5: Evoluțiile sale nu au fost la cel mai înalt nivel, dar tânărul mijlocaș a arătat că știe fotbal. Totuși, jocul haotic pe care l-a pus în practică a făcut ca acesta să nu se ridice la nivelul așteptărilor.

Ionuț Vînă4: Transferat de la FCSB, mijlocașul a primit chiar numărul 10, în speranța că va deveni un jucător important pentru Craiova și chiar un produs de export pentru Rotaru. Acesta nu s-a adaptat în Bănie și a ajuns rezervă foarte repede.

Lyes Houri8: Francezul este unul dintre cele mai reușite transferuri pe care Mihai Rotaru le-a făcut. Prezența mijlocașului s-a simțit în fiecare partidă în care a evoluat, dar cel mai rău s-a simțit absența acestuia. După ce Houri s-a accidentat, Craiova nu a mai  fost aceeași echipă care propunea un fotbal-șampanie.

Alex Crețu5: Mijlocașul dat afară de Becali încă nu s-a adaptat la Craiova, dar calitățile acestuia nu pot fi contestate. Jucătorul încă mai are nevoie de timp pentru a se integra în totalitate printre alb-albaștri.

Roguljic6: Croatul este încă un transfer reușit. Acesta a fost adus de Rotaru în speranța că va ajunge, din nou, un fotbalist căutat de cluburile mari din Europa. Roguljic are o tehnică bună, știe jocul, dar încă nu este 100% din punct de vedere fizic.

Jovan Markovic – 7: Atacantul a avut un an bun. S-a întors la Craiova, a progresat, a reușit să marcheze pentru formația din Bănie și a ajuns chiar și la echipa națională.

Elvir Koljic5: Bosniacul este departe de cel care impresiona încă din primele luni petrecute la Craiova. Acesta a fost măcinat de accidentări, iar conducerea clubului încă speră că atacantul își va mai reveni.

Andrei Ivan9: Rotaru a fost criticat după ce la repatriat pe Ivan, dar atacantul a demonstrat în acest sezon că a meritat investiția. Ivan este unul dintre cei mai buni marcatori din Liga 1 în această ediție de campionat, principala variantă pentru poziția de vârf la echipa națională și un adevărat lider la Craiova.

Echipa ideală a Craiovei după anul 2021: Pigliacelli – Papp, Găman, Screciu, Bancu – Nistor, Mateiu, Houri – Gustavo, Markovic, Ivan.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles