fbpx

Noul guvern dă deja bani! Care sunt românii care vor beneficia de urgenţă de ei

Premierul Ludovic Orban a anunţat una dintre primele măsuri pe care le va lua Guvernul. Este vorba despre un act normativ cerut de minerii care refuză să iasă din subteran la Paroşeni şi Uricani, iar Guvernul va adopta o ordonanţa de urgenţă pentru acordarea de plăţi compensatorii pentru ortacii care vor rămâne fără locuri de muncă.

Ordonanţa de urgenţă 36/2013, care a fost în vigoare până în anul 2018, prevedea că minerii disponibilizaţi beneficiau de venituri de completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechime. După ce ordonanţa a expirat, ea nu a mai fost prelungită cu alt act normativ, astfel că minerii disponibilizaţi nu mai benficiau de plăţi compensatorii.

Minerii care s-au blocat în subteran în minele de la Paroşeni şi Uricani au cerut Guvernului României să emită o nouă ordonanţă, însă Guvernul demis condus de Viorica Dăncilă nu mai putea emite un astfel de act, având atribuţii restrânse, scrie hotnews.ro.

Minele sunt cuprinse într-un programul de închidere etapizată, care ar trebui să se încheie la sfârșitul acestui an. Programul presupune efectuarea lucrărilor de închidere în condiţii de siguranţă a personalului şi a zăcământului, cât şi ecologizarea perimetrelor. Minerii ar fi primit asigurări că vor fi preluaţi de Complexul Energetic Oltenia, însă se pare că acest lucru nu mai este posibil, având în vedere că societatea şi-a cerut intrarea în insolvenţă.

În 3 minute poți să vezi și: Mario, craioveanul de 15 ani, a dispărut! Poliția vă cere ajutorul!

Pro România se evaporă! Încep demisiile pe bandă rulantă

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0