fbpx

Noul ministru al Muncii, anunț bombă despre pensii și salarii

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii, a dat asigurări, înainte de a prelua atribuțiile de la minister, că nu va tăia pensiile și salariile românilor. În ceea ce privește creșterea salariului minim pe economie, noul ministru a spus că se va lua o decizie în această privință după consultările cu partenerii sociali.

„Aș vrea să mă asigur că oamenii primesc cele mai corecte mesaje. De la minister, pensionarii să știe că nu se taie pensiile și salariile.

Voi fi atentă la organizarea ministerului. (…) Va fi si o reducere a structurii ministerului.

Voi deschide o serie de discutii în orizontul apropiat. Cu partenerii sociali voi discuta pentru a găsi o soluție obiectivă privind modul de calcul al salariului minim. Eu apreciez pe cei care dezvoltă afaceri și stau la masă cu aceștia pentru a gasi o solutie. Decizia (privind majorarea salariului minim n.r.) o voi lua după acestă discuție cu partenerii sociali”, a declarat Violeta Alexandru chiar din fața ministerului Muncii.

De asemenea, a anunţat că Ministerul Muncii va înfiinţa, în cel mai scurt timp, un infochioşc, unde toţi cei interesaţi să se poată informa cu privire la toate tipurile de servicii şi prestaţii pe care le oferă instituţia.

Cât priveşte Legea salarizării şi Legea pensiilor, ministrul Muncii a precizat că va fi respectată legislaţia în vigoare şi va fi continuat dialogul cu toţi partenerii sociali pentru găsirea celor mai potrivite soluţii pentru România şi pentru pensionari şi salariaţi.

În 3 minute poți să vezi și: Mario, craioveanul de 15 ani, a dispărut! Poliția vă cere ajutorul!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0