37 C
Craiova
joi, iunie 20, 2024

Numărul deceselor din România provocate de gripă crește

Autoritățile au înregistrat în total 27 de decese, conform ultimei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balş şi Spitalul Victor Babeş, două spitale din capitală, sunt în continuare în carantină din cauza gripei. Cu toate acestea, ministrul sănătății a declarat că nu este vorba de o epidemie. „Este mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut, anul trecut au fost 21 de decese. E un sezon de gripă cu o circulație mai intensă a virusului gripal”, a declarat Sorina Pintea.

27 de români răpuși de boală

Ieri, autoritățile au anunțat încă 5 persoane decedate, din cauza gripei. Se pare că anul acesta au murit mai multe persoane decât anul trecut. S-au înregistrat în total 27 de persoane răpuse de boală, pe când anul trecut 21 de decese. Cu toate acestea, ministrul sănătății a spus că nu este vorba de o epidemie, deși două spitale din București se află în carantină.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat ieri, decesul a patru persoane, însă tot după amiaza trecută s-a mai confirmat încă unul.  Este vorba de femeie din Târgul Mureș de 63 de ani, o femeie de 72 de ani din Iaşi şi un bărbat de 72 de ani din Ilfov. Toți au avut virusul gripal de tip B.

Un alt virus gripal de tip A s-a mai confirmat la un bărbat de 77 de ani din judeţul Bihor, decedat în 10 februarie. Toți cei care au decedat n-au fost vaccinați împotriva virusului gripal. 

Vezi ce reguli noi sunt la Academia de Poliție 

Related Articles

Accesează-ne și aici!

Latest Articles