fbpx

Nunțile și botezurile, interzise în toată țara!

Bărbații au mai primit o șansă de la Guvernul Orban. Preoții, loviți din plin de autorități: rămân doar cu înmormântările

Evenimentele private, precum nunți, botezuri sau mese festive, atât în spațiile deschise, cât și la interior, vor fi interzise pe plan național, până la scăderea numărului de cazuri de coronavirus, a anunțat șeful DSU, Raed Arafat.

„Este foatre greu să se respecte regulile. Nu se poartă masca, pentru că asta e natura evenimentului, oamenii mai dansează. Soluția cea mai bună de protecție și necesară este oprirea evenimentelor pentru că sunt sursă de transmitere”, a spus Arafat.

El a precizat că botezul și cununia de la biserică nu intră în această categorie, pentru că există reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfășura în prezența a cel mult 16 persoane. „Este vorba despre mesele festive”, a precizat el.

Această măsură nu vine doar în dezavantajul mirilor sau proaspeților părinți, ci în cel al cameramanilor, fotografilor, cântăreților și chiar în al vânzătorilor de porumbei.

„Dacă situația se îmbunătățește se poate reveni asupra acestui lucru”, a adăugat Arafat. CNSU a decis de asemenea că purtarea măștii devine obligatorie și în spații deschise, în zonele aglomerate și acolo unde se înregistrează un număr crescut de cazuri de coronavirus.

Pe de altă parte, CNSU a decis că restaurantele, teatrele și sălile de cinema se vor putea redeschide și funcționa în interior în două incidențe: cu capacitate de 50% în zonele unde sunt până la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% și cu program limitat până la ora 23.00 în zonele unde sunt de la 1,5 până la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori rămân închise. În Craiova sunt 1,77 cazuri de infectări la mia de locuitori, deci localurile vor funcționa la o capacitate de 30%.

Foto: starmusicband.ro

Horoscop 14 octombrie 2020: trecutul nu le dă pace unor zodii!

Se redeschide orașul! Unde pot merge craiovenii!

Ce a făcut un polițist doljean când a găsit un teanc de bani pe scaunul unui autobuz!

Campionii la COVID-19: peste 3 100 de persoane nu au purtat mască!

VIDEO: O urmărire ca în filme între un BWM și un Logan s-a încheiat cu un accident grav!


Share and Enjoy !

0Shares
0 0
The following two tabs change content below.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0Shares
0