-4 C
Craiova
joi, ianuarie 20, 2022

O asistentă din Oltenia a luat mită pentru a vaccina mai mulți oameni fictiv!

Cât i-a costat pe pacienți certificatul verde și cum acționa asistenta medicală!

O asistentă din județul Gorj a primit mită de la mai mulți oameni, pentru a-i vaccina fictiv. Aceștia mergeau la femeie pentru a se imuniza doar în acte, obținând astfel un certificat verde. Conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pacienții plăteau sume între 500 şi 1500 de lei de persoană.

„Suspecta, în calitate de asistentă medicală în cadrul Cabinetului medical de familie din comuna …, judeţul Gorj, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti COVID 19, introducerea în sistemul informatizat a datelor persoanelor vaccinate şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare (activităţi reglementate de Ordinul nr. 645/501/2021 al Ministrului Sănătăţii), a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate”, se arată într-un comunciat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Nu era nevoie mereu ca oamenii să ajungă în cabinet pentru vaccinare. Aceștia putea să trimită chiar o copie a buletinului, iar asistenta știa ce are de făcut: „A introdus în evidenţa informatizată datele pentru o persoană şi a emis în fals o adeverinţă de vaccinare, fară ca persoana respectivă să fíe prezentă în incinta cabinetului medical, fiind prezentată doar o copie aactului de identitate aparţinând acesteia”, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Asistenta medicală a fost reținută pentru 24 de ore, iar ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Societate comerciala cu sediul în Craiova, domeniul de activitate confecții-marochinărie, angajează mecanic confecții piele. Salariu: 1000 euro. Condiții; profesionist, experiență.

Relații la tel: 0738/497538

Latest Articles