fbpx
5.5 C
Craiova
vineri, decembrie 3, 2021

O furtună solară va lovi Pământul. Vezi ce-au transmis cei de la NASA

Avertismentul primit de cei de la NASA : O furtună solară va lovi Pământul. Fenomenul este monitorizat atent de expertii NASA si NOAA.

Furtuna este provocata de o eruptie solara, care a dus la generarea de particule radioactive. Acestea se indreapta deja spre Pamant si vor afecta probabil satelitii si retelele de electricitate.Erupția solară a avut loc pe 12 februarie, iar particulele care vor ajunge pe Pământ pot provoca fluctuații în rețelele de electricitate și pot afecta sateliții aflați pe orbită.

Aceste fenomene geomagnetice pot cauza pagube semnificative 

Conform NOAA, furtuna solară s-ar putea ridica la gradul G2, statut de „furtună moderată”, depinzând de modul în care particulele lovesc Terra. Furtunile geomagnetice sunt etichetate pe o scară de severitate, unde G este gradul minim, R, cel mediu, și, respectiv, S, cel maxim, conform evz.ro

Este deja recunoscut faptul că furtunile solare sunt unele dintre “cele mai mari ameninţări” pentru omenire, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration. Astfel de fenomene pot afecta funcţionarea sateliţilor, care orbitează în jurul Planetei noastre.

Aceste fenomene geomagnetice pot cauza pagube semnificative atunci când lovesc sateliții și pot periclita traficul aerian, printre altele, prin perturbarea câmpului magnetic al Pământului. Mai mult, și coordonatele GPS pot deveni eronate, iar sistemele electrice pot fi supraîncărcate.

Vezi ce s-a întâmplat în Anglia cu doi tineri români http://bit.ly/2By2AHV

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

27,278FaniÎmi place
0AbonațiAbonați-vă
spot_img

Latest Articles